Apple meest waardevolle merk

Een onderzoek van Interbrand heeft uitgewezen dat Apple het meest waardevolle bedrijf ter wereld is. In de lijst staan maar liefst honderd merknamen, tien daarvan vallen onder de waardevolste bedrijven. Apple staat op nummer één en heeft daarme voor het eerst in dertien jaar Coca Cola van de troon gestoten.

Apple stond vorig jaar al op nummer twee en bewijsde daar al mee dat ze het prima doen. Maar de eerste plek staat natuurlijk altijd mooier, wat ze nu ook met succes hebben weten te behalen.
Volgens Interbrand heeft Apple een merkwaarde van ruim 98 miljard dollar, ongeveer 5 miljard dollar meer dan Google, dat op de tweede plek staat. Beide bedrijven groeiden respectievelijk het afgelopen jaar met 28% en 34% in waarde. Coca Cola groeide ook in merkwaarde, met 2%, waardoor het merk ongeveer 79 miljard dollar waard is. Ze staan nu op de derde plaats, uiteraard nog steeds een goede prestatie.

Ook andere technologiebedrijven deden het goed. Samsung groeide met 20% en staat op de achtste plaats met bijna 40 miljard dollar merkwaarde. IBM staat op nummer vier, gevolgd door Microsoft die op nummer vijf staat. Er zit echter ook een daler in de lijst: Intel. Die verloor dit jaar 5% aan merkwaarde. Het technologiebedrijf is dan ook van plek acht naar negen gegaan. Al heeft dat te maken met het feit dat ze net pas een goede start maken op de mobiele markt. Verwacht wordt dat ook zij hun merkwaarde zullen laten stijgen over een tijdje.
Hieronder zie je de top 10 waardevolste bedrijven ter wereld:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in