Apple stelt iOS 6 voor Apple TV beschikbaar

Apple heeft vanavond iOS 6 voor de Apple TV beschikbaar gesteld. De update bevat diverse nieuwe features en zorgt ook voor betere compatibiliteit met apparaten waar iOS 7 op geïnstalleerd is.

De update, welke slechts enkele minuten nodig heeft om te worden gedownload en nog een paar minuten voor het installeren ervan bevat onder andere de Conference Room-feature, die het mogelijk maakt om content gekocht via iTunes op de Apple TV van iemand anders af te spelen. Op die manier hoeft jouw Apple ID niet perse gebruikt te worden als je bij een vriend bent waar je bijvoorbeeld je vakantiefoto’s wilt laten zien.

Podcasts worden voortaan gesynchroniseerd tussen iOS-apparaten en de Apple TV. Daarnaast is iTunes Radio, één van de vele features in iOS 7 toegevoegd. Helaas biedt de functie voor onder andere Nederlanders nog geen nut. Voorlopig kunnen alleen de Amerikanen er gebruik van maken. Tot slot kun je voortaan muziek kopen in de iTunes Store op je Apple TV naast het kopen en huren van films.
Updaten van je Apple TV is zeer gemakkelijk: ga naar ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Werk software bij’. De enige vereiste is dat je een Apple TV van de tweede of derde generatie hebt. Als je overigens ook een iPhone, iPad of iPod touch gebruikt, zal het je wel zijn opgevallen dat de Apple TV iOS 6 krijgt, terwijl de andere iOS-apparaten inmiddels al op iOS 7 zitten. Dat komt omdat de settopbox nogal achterloopt. Om de verwarring te voorkomen wordt de versienummer ook weleens hetzelfde genoteerd als bij de iOS-apparaten. In dit geval zou dat dus iOS 7 zijn.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in