Grand Theft Auto V levert een miljard euro op in drie dagen tijd

Afgelopen dinsdag is Grand Theft Auto V uitgebracht, bijna twee jaar na de aankondiging en vijf jaar sinds de vorige ‘grote’ GTA, Grand Theft Auto IV. En in slechts drie dagen tijd is het gelukt om ruim een miljard dollar binnen te halen! Al 24 uur na de release stond de teller op 800 miljoen dollar. Dat maakt het de bestverkochte game ooit in zo’n korte tijd.

Grand Theft Auto V is een immense game en dat weet je ook als je beseft dat ontwikkelaar Rockstar Games vijf jaar nodig had om het te maken. Het verschil is dan ook dat de meeste ontwikkelaars ieder jaar met een nieuwe game komen. Call of Duty levert bijvoorbeeld ook veel op, maar daar zijn de gamers meestal snel op uitgekeken, simpelweg omdat het mist wat GTA altijd heeft gehad: een goede verhaallijn, een realistische omgeving waar je kunt doen wat je maar wilt, uitgebreide mogelijkheden en een goede multiplayer.
Eerder liet men al weten dat Grand Theft Auto V 200 miljoen euro heeft gekost om te produceren, wat het ook het duurste ‘mediaproject’ ooit maakt. Geen enkele game heeft ooit zoveel gekost. Met dit record heeft het ook Star Wars: The Old Republic gepasseerd, dat tussen de 150 en 200 miljoen euro kostte. Overigens is het niet heel nieuw, want Grand Theft Auto IV heeft destijds ook al 74 miljoen euro om te maken.
Wil jij weten hoe het komt dat GTA V zoveel gekost heeft om te maken en dat het nu al zoveel heeft opgeleverd, maar je hebt de game zelf (nog) niet? Lees dan zeker onze eerste review!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in