Intel onthult innovatieve 2-in-1 apparaten en nieuwe Ultrabooks

Intel heeft op IFA in Berlijn voor het eerst een reeks nieuwe 2-in-1 apparaten en Ultrabooks op basis van Intels 4e generatie Core processors gepresenteerd. De nieuwe categorie 2-in-1 apparaten combineert de prestaties van een pc met het bedieningsgemak en mobiliteit van een tablet. Systemen met de 4e generatie Intel Core processor kunnen ongekend lang werken op de batterij en bieden zeer hoge grafische prestaties. In totaal waren tijdens IFA ruim 110 2-in-1 apparaten, Ultrabooks, laptops en desktop pc’s van verschillende fabrikanten te zien.

Christian Morales, Intels vice president en general manager van EMEA, onderstreepte ook andere belangrijke stappen van Intel op het gebied van mobility, doelend op Intels volgende generatie 22nm quad-core SoC (System-on-Chip). Deze nieuwe familie van SoC’s – voorheen bekend onder de codenaam ‘Bay Trail’ – is gebaseerd op de nieuwe, zeer energiezuinige en krachtige Silvermont-architectuur. Intel richt zich met dit nieuwe SoC-platform op tablets en eenvoudige 2-in-1 apparaten, laptops en all-in-ones, met een uitstekende combinatie van prestaties, functionele mogelijkheden en batterijlevensduur.
Volgens Morales zal de nieuwe SoC de basis vormen van nieuwe, zeer dunne designs waarmee gebruikers 8 uur en langer op de batterij kunnen werken2, die weken in standby-kunnen blijven en die geschikt zijn voor zowel Android als voor Windows 8.1.
2-in-1 apparaten op basis van Intel: innovatief en veelzijdig
Voor het komende jaar verwacht Intel meer dan 50 nieuwe 2-in-1 designs op basis van de 4e generatie Core en de nieuwe 22nm Silvermont-architectuur. Hiermee geeft Intel invulling aan de visie die het bedrijf twee jaar geleden presenteerde, om ‘personal computing’ te heruitvinden. Deze visie heeft gezorgd voor een belangrijke evolutie in de industrie, die heeft geresulteerd in dunne, lichtgewicht en zeer energiezuinige apparaten met aanraakschermen. De 4e generatie Intel Core processors zijn van meet af aan ontworpen voor Ultrabooks en een nieuwe generatie 2-in-1 systemen.
Ongekende batterijlevensduur en uitstekende grafische prestaties
Een van de belangrijkste kenmerken van apparaten met de 4e generatie Intel Core processors is de zeer lange batterijlevensduur. Een aantal van de systemen die tijdens IFA werd voorgesteld, behaalde een batterijlevensduur van ruim 9 uur1. Vergeleken met voorgaande generaties gaat de batterij van systemen met de 4e generatie Intel Core processors 50 procent langer mee bij een actieve werklast1. Dit is de grootste verbetering in één generatie in de geschiedenis van het bedrijf. Met de nieuwe geïntegreerde Iris graphics kunnen gebruikers rekenen op spectaculaire visuals. De grafische prestaties liggen tot twee maal zo hoog als bij de vorige generatie.
Perceptual Computing
Intel loopt tevens voorop met spraak-, gebaar- en gezichtsherkenning. Deze technologieën – gevat onder de noemer ‘Perceptual Computing’ – profiteren duidelijk van de hogere prestaties van de nieuwe Intel processors. Ze zorgen ervoor dat de interactie met apparaten natuurlijk, intuïtief en gebruiksvriendelijk wordt. Morales demonstreerde tijdens IFA interactie via gebaar- en stemherkenning, waarbij nieuwe Ultrabooks werden voorzien van ‘ogen’ in de vorm van de Creative Senz3D camera, die op dit moment al verkrijgbaar is. Vooruitkijkend liet Morales weten dat Intel momenteel werkt aan de integratie van een 3D-camera in toekomstige Ultrabooks, all-in-ones en 2-in-1 apparaten. Deze worden in de tweede helft van 2014 verwacht.
1) Gemeten op een OEM-systeem die op de batterij draaide, waarop een 1080p MP4-video werd afgespeeld in landscape-formaat. Gemeten op een OEM-systeem met MobileMark 2013. Meer informatie is te vinden op www.bapco.com.
2) Gemeten met de 3DMark11-benchmark van Futuremark.
Aankondigingen zijn evenals gedaan tijdens het Intel ultramobility-event in Utrecht vandaag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in