Nieuwe Norton-producten leveren geavanceerde beveiliging, vereenvoudigde installatie en compatibiliteit met nieuwe functies Windows 8.1

Vandaag presenteert Norton zijn nieuwste beveiligingsproducten, die de consument een verbeterde bescherming en snellere prestaties bieden. Ook zijn de nieuwe producten compatibel met de nieuwe functies van Windows 8.1.
Uit onderzoek van Symantec1 blijkt dat het percentage web-aanvallen in 2012 met maar liefst 30 procent steeg. Oorzaken hiervan zijn de toegenomen beschikbaarheid van malware-toolkits en de vele kwetsbaarheden op websites. Deze stijging vergroot de kans op infecties van persoonlijke apparaten en gegevens tijdens het bezoeken van legitieme websites.
Vernieuwde en verbeterde punten
Hoewel ook de gebruikersinterface is vernieuwd, zit de echte vernieuwing in de productprestaties. Elk van de vijf gepatenteerde beschermingslagen is verbeterd op het gebied van beveiliging, bruikbaarheid en prestatie. Een overzicht van de belangrijkste verbeteringen:
  • Geavanceerde reparatie – Een steeds vaker voorkomend bijeffect van een moderne malware-infectie is de schade aan belangrijke Windows-systeembestanden. Dit vereist vaak een tijdrovende herinstallatie van het besturingssysteem. Op basis van het Global Intelligence Network van Symantec zorgt een nieuwe hoeveelheid geavanceerde reparatiemogelijkheden via het internet voor een sneller en consistenter herstel van aangetaste Windows-systeembestanden.
  • Verbeterde SONAR-motor – Dit jaar heeft Norton de bescherming van de SONAR-motor aanzienlijk verbeterd. Terwijl de fysieke aard van malware verandert, blijft het gedrag van de malware vaak hetzelfde. Daarom maakt SONAR nu gebruik van nieuwe manieren om het gedrag van malware binnen legitieme Windows-processen te ontdekken en uit te schakelen. SONAR analyseert het gedrag van verschillende toepassingen om kwaadaardig gedrag in de toekomst snel te kunnen signaleren.
  • Herstellen en opschonen met SONAR-techniek – Begrijpen wat er precies gebeurt na een malware-aanval kan net zo lastig zijn als de reconstructie van een plaats delict na een misdrijf. De SONAR-techniek slaat daarom tijdens het verwijderen en opruimen van malware-pogingen het bewijs voor deze aanvallen op en gebruikt deze informatie bij toekomstige hersteltechnologieën. Zo kunnen bij het herstel alle sporen van een malware-aanval goed verwijderd worden en kan het systeem snel terugbracht worden naar de oorspronkelijke staat.
  • Eenvoudigere installatie en beheer – Voor gebruikers die de voorkeur geven aan een installatie via het internet of die niet beschikken over een cd/dvd-station, bevatten de nieuwe producten een verbeterd installatie- en setup-proces. Gebruikers kunnen hierdoor eenvoudig de nieuwste versie van hun product downloaden en installeren op het type apparaat dat zij hebben en er op toezien dat het apparaat wordt beschermd.
  • Snellere prestaties – Norton begrijpt dat de beveiliging van systemen het dagelijkse computergebruik van gebruikers niet in de weg mag staan. Hierdoor stelt Norton ook elk jaar als doel de snelheid van de productprestaties te verbeteren. Dit is gelukt bij deze nieuwe producten. Op basis van recente testen, waarin de nieuwe producten zijn vergeleken met die van vorig jaar, blijkt dat de opstarttijd verbeterd is met 15 procent, de installeersnelheid met 10 procent en het geheugengebruik tijdens het scannen met 100Mbs. Dit resulteert in de snelste en lichtste prestatie van Norton-producten tot nu toe. (Bron: PassMark, Augustus 2013)
 • Verbeterde Norton Identity Safe – De nieuwe producten brengen een geheel nieuwe blik op Norton’s password management tool. Deze bevat een verbeterde manier om wachtwoorden op te slaan, met een sleep-en-neerzet-functionaliteit en zoekopdrachten via de werkbalk.
De nieuwste versies van Norton 360 Multi-Device[1], Norton 360, Norton Internet Security en Norton AntiVirus zijn nu beschikbaar in Nederland in verschillende winkels en online via nl.norton.com. De adviesprijs voor Norton 360 Multi-Device is €99,99 voor één jaar bescherming van vijf apparaten. De adviesprijs voor Norton 360 is €79,99 voor één jaar bescherming van drie pc’s. De adviesprijs voor Norton Internet Security is €69,99 voor één jaar bescherming van drie pc’s. De adviesprijs voor Norton AntiVirus is €49,99 voor één jaar bescherming van drie pc’s. Ook vindt er een update plaats van Norton One, die hierna enkele aspecten van de nieuwe Norton 360 zal bevatten. Klanten met een geldig productabonnement ontvangen de nieuwste product-updates via het abonnement. Meer informatie hierover is te vinden op het Norton Update Center viahttp://updatecenter.norton.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in