[ASE] Apple kondigt iPad Air en nieuwe iPad mini aan

Apple heeft vanavond een volledig nieuwe iPad aangekondigd, de iPad Air, evenals de iPad mini 2. Met zijn nieuwe design en hardware mag de iPad Air de grootste update ooit worden genoemd. Ook voor de iPad mini is de update noemenswaardig.

De iPad Air heeft hetzelfde design als de iPad mini gekregen. Ook de bezels zijn dus smaller, waardoor de tablet fijner aan moet voelen. Ook het 20% dunnere design draagt hier aan bij. Apple heeft het gewicht van 1,4 pond naar slechts 1 pond weten te krijgen.
Net als de iPhone 5s heeft de iPad Air een 64-bit Apple A7-chip met de bekende M7-coprocessor, die constant bewegingen controleert. De camera voorop heeft een 1,2 megapixel sensor en biedt de mogelijkheid 720p video-opnamen te maken. Achterop is de camera 5 megapixels. Er is verder niets aan veranderd. Echter, het maken van video’s met deze camera kan nu met een 3x digitale zoom. Tot slot iets dat zeker weten genoemd moet worden: de iPad Air heeft een verbeterde draadloze netwerkchip met dual-channel technologie en MIMO-technologie.
De iPad Air is verkrijgbaar vanaf $479.
De iPad mini 2, door Apple ook wel de iPad mini met Retina-display geneomd is qua design exact hetzelfde, maar krijgt wel flink wat nieuwe functies. Zo heeft het een Retinascherm, net als de reguliere iPad (sinds de vierde generatie). Heel bijzonder is dat er geen A6-chip in de nieuwe iPad mini zit, maar dezelfde 64-bit A7-chip als in zijn grote broer en de iPhone 5s. Ook de M7-coprocessor is terug te vinden in deze processor. De camera en netwerkchip zijn hetzelfde als bij de iPad Air.
De nieuwe iPad mini is verkrijgbaar vanaf $389.
Beide iPads zullen in november worden uitgebracht in Nederland. Voor de iPad Air is dit 1 november, voor de iPad mini met Retina-display is het voorlopig nog onbekend, helaas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in