Britse avonturier treedt in de voetsporen van kapitein Robert Scott met bijzondere poolexpeditie op Antarctica

Ontdekkingsreiziger Ben Saunders en Tarka L’Herpiniere is dit weekend vanaf Scott’s Hut aan de kust van Antarctica vertrokken voor een expeditie naar de Zuidpool en terug, ondersteund door de nieuwste technologie van Intel.

De bijna 3.000 kilometer lange reis wordt de langste poolexpeditie tot nu toe zonder externe hulp en ondersteuning voor de deelnemers. Het zal voor het eerst zijn dat de fatale Terra Nova expeditie door de Britse kapitein Scott uit 1910 wordt voltooid. Kapitein Robert Falcon Scott overleed op 29 maart 1912 op Antarctica, samen met zijn Zuidpool-team, Dr Edward Wilson, Petty Officer Edgar Evans, Luitenant Henry (‘Birdie’) Bowers en Kapitein Lawrence (‘Titus’) Oates.
Ben_Saunders-1b-web
Avonturier Ben Saunders zal zijn vorderingen tijdens de reis met een miljoenenpubliek over de hele wereld delen via een Ultrabook op basis van een 4egeneratie Intel Core processor. Hij zal hiermee foto’s en video’s maken en deze online zetten (http://www.intel.co.uk/content/www/uk/en/yourworld/ben-saunders.html). Saunders reist met een Sony VAIO Pro Ultrabook en een Panasonic Toughbook AX2 2-in-1 en dat is een primeur voor zowel een poolexpeditie als voor PC-technologie. Intel heeft de technologie zes maanden getest om er zeker van te zijn dat de Ultrabook bestand is tegen alle weersomstandigheden en temperaturen waar de avonturiers op hun expeditie mee te maken zullen krijgen.
Het duo zal tijdens hun expeditie dagelijks een blog bijhouden op www.scottexpedition.com/blogen zo vaak mogelijk afbeeldingen en video delen (een primeur voor een dergelijke expeditie). Daarnaast zullen ze dagelijks updates posten op diverse social media-kanalen:
Falcon Scott (kleinzoon van Captain Robert Falcon Scott) en Robert Swan (de eerste die zowel naar de Noordpool als naar de Zuidpool is gelopen en de oprichter is van de organisatie 2041) zijn de beschermheren van de expeditie.
Geïnteresseerden kunnen een mijl van de expeditie sponsoren en zo ‘eigenaar’ worden van dat deel van de reis:  http://scottexpedition.com/partners/sponsor-a-mile.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in