Google-topman uitgelachen om uitspraak ‘Android veiliger dan iPhone’

Eric Schmidt, CEO van Google is uitgelachen nadat hij een opmerkelijke en onhandige uitspraak deed over Android. Hoewel hij erom bekend staat vaker van dit soort uitspraken te doen, is het deze keer toch erg bizar. Hij noemt Android veiliger dan de iPhone. Deze opmerking werd gedaan op het Gartner Symposium/ITxpo, welke bijgewoond werd door CIO’s en IT-managers.

Het gesprek met Gartner-analist David Willis verliep als volgt:
Willis: “If you polled many people in this audience they would say Google Android is not their principal platform… When you say Android, people say, wait a minute, Android is not secure.”
Schmidt: “Not secure? It’s more secure than the iPhone.”
In het Nederlands:
Willis: “Als u mensen in deze zaal zou ondervragen zouden ze zeggen dat Google Android niet hun belangrijkste platform is … Als je zegt Android, zeggen veel mensen, wacht even, Android is niet veilig.”
Schmidt: “Niet veilig? Het is veiliger dan de iPhone” 
Schmidt wees als verklaring op de miljarden toestelactivaties en strenge veiligheidstesten. Waar hij het echter niet over heeft gehad, is dat Android vol met malware zit. Inmiddels zou de hoeveelheid malware en risicovolle apps voor het Android-platform al de één miljoen stuks hebben bereikt. Daarvan lijkt 75% kwaadaardig en 25% is ongewenst gedrag, zoals ongevraagde reclames. Google beweert zelf dat maar 0,001% van alle Android-malware de Google Play-beveiliging passeert.
En volgens Juniper Networks was Android in maart 2013 het doelwit van 92% van alle mobiele malwarebedreigingen. Zo bleek ook dat 77% van alle Android-bedreigingen opgelost zouden kunnen zijn als alle Android-apparaten op de nieuwste software-versie draaiden. Maar dat is een zeer moeilijke klus. Nieuwe software komt vaak met een vertraging van maanden beschikbaar voor gebruikers. Andere gevaren die de kans op malware verhogen zijn het downloaden van materiaal via verdachte websites en het gebruik van Android-winkels van derden. iPhone-gebruikers hebben daar weer helemaal geen last van, want die zitten immers vast aan de gedwongen winkelnering bij Apple.

2 REACTIES

    • Niks Apple-fanboy, het is de waarheid. Android begint op het gebied van veiligheid wel wat bij te trekken nu, maar het heeft nog een lange weg te gaan voor het zo veilig is als iOS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in