Grand Theft Auto V: een maand later

Onlangs schreef men bij Power Unlimited er al over: hoe bevalt Grand Theft Auto V een maand na de release? Is het al het wachten en de hype waard? Hoewel het voor mij al iets meer dan een maand geleden is dat ik aan de game begon (immers, het is al tien dagen verder dan een maand) wil ik graag delen hoe ik op dit moment nog over de game denk. Dit zal ik doen met ondersteuning van dezelfde vragen die bij het ‘interview’ op Power Unlimited werden gesteld. Na de break lees je er alles over!

VRAAG 1: SPEEL JE GTA V NOG STEEDS?
Uiteraard! Ook omdat ik de afgelopen tijd veel heb moeten missen vanwege problemen met mijn PlayStation 3, maar vooral omdat GTA V eindeloos veel mogelijkheden bevat. De game is zo realistisch dat je je gaat afvragen hoe het ze in hemelsnaam gelukt is dat voor elkaar te krijgen.
Toegeven, de verhaallijn is nogal kort. Maarrrrr… Ik ben nog niet eens in de buurt van het einde, dus het is nogal moeilijk om daar echt een conclusie uit te trekken. En dankzij de kleinere missies, zoals de Strangers & Freaks, de supergrote map enzovoort is er altijd wel wat te doen.


VRAAG 2: IS LOS SANTOS BOEIEND GENOEG ALS SPELWERELD?
Zonder twijfel een ja! Al zit er wel een maar aan. Net als in het echt kan een grote stad soms erg druk aanvoelen. Daar kun je echt gek van worden. Gelukkig biedt de game Blaine Count (binnenkort een review hierover!), het gedeelte van de map met natuur en de typische kleine counties, zoals bijvoorbeeld Paleto Bay, maar ook Sandy Shores. Het brengt de game pas echt tot leven.
Los Santos is een zeer realistische stad, dat moet ik wel even zeggen. Ik ben nog nooit in Los Angeles geweest, waar de stad op gebaseerd is, maar als je regelmatig films, series of tv-programma’s kijkt die zich er afspelen… Nou, dan zou je bijna gaan zeggen dat GTA V té realistisch is. Er gebeurt van alles in de stad, waardoor het allemaal een stuk boeiender is dan in Liberty City (GTA IV).

VRAAG 3: HOE BELANGRIJK IS GTA: ONLINE?
Enorm belangrijk. Immers, op een gegeven moment ga je je nogal vervelen in single-player. Met name omdat er na het uitspelen veel minder te doen is en omdat je graag mensen om je heen wilt hebben. Tenminste, het is veel leuker om missies met je vrienden te doen, niet? Dankzij Grand Theft Auto Online kan dat. Je kunt tot 16 mensen in één sessie hebben en dan van alles ondernemen. Er zijn ruim 500 missies beschikbaar en ontwikkelaar Rockstar Games blijft werken aan meer. Ook komen er binnenkort zogenaamde ‘heists’, die je in single-player ook een paar hebt. Door echt samen te werken kun je dan een bepaalde missie voltooien.
GTA: Online biedt enorm veel mogelijkheden. We bespraken de multiplayer-modus al in onze review. Je kunt kleding kopen, een nieuw kapsel nemen, auto’s kopen of stelen en deze tunen en je kunt zelfs een appartement met garage kopen. Daarnaast is je geld verdeel in cash en geld op je rekening. Cash kan worden gestolen door mensen die je in een sessie doden. Daarom is het dus altijd verstandig zoveel mogelijk geld op je rekening te zetten.
Dus hoe belangrijk Grand Theft Auto Online is? Héél erg belangrijk. Het vult de leegte op die je krijgt nadat je uitgekeken bent op het single-player gedeelte.

VRAAG 4: IS GTA V ALLE TIENEN ETC. WAARD?
Rockstar Games neemt altijd de tijd om hun games te ontwikkelen. Niet ieder jaar een nieuw deel, want dat oogt erg saai. Alleen ontwikkelaars als Electronic Arts (EA) doen dat bij games zoals Call of Duty. En deze mogen dan wel bijna net zoveel opleveren als de GTA-titels, men raakt er eerder op uitgekeken. Dus wat dat betreft doet Rockstar Games het erg goed. En de mogelijkheden zijn immens!
Het is niet moeilijk om te zeggen of GTA V alle tienen en prijzen waard is, want het is een game waar vakmanschap in is gestoken. Het is geen half afgewerkt spel, maar juist het omgekeerde ervan. Het is alle tienen en prijzen zeker weten waard!

VRAAG 5: SPEEL JE GTA V NOG STEEDS OVER EEN JAAR?
Tja, da’s nou toch wel even een moeilijke vraag. Met Grand Theft Auto IV heb ik ook een hele tijd veel lol beleefd en die game was er al sinds 2008. Ik merkte na drie jaar dat er eigenlijk niks meer aan was. De hype is er bij Grand Theft Auto V ook een beetje vanaf, maar begrijp me op dit punt niet verkeerd! Want het is nog steeds een fantastische game. Ik durf dan ook te zeggen dat ik over een jaar nog wel bezig ben met GTA V. Over twee jaar? Ook nog wel. Over drie jaar? Dat hangt er een beetje van af. Mocht Rockstar Games in de tussentijd nog met DLC’s komen zoals ze destijds bij GTA IV deden (The Lost and Damned en The Ballad of Gay Tony), dan zou dat prima moeten lukken. Blijven ze GTA: Online nog net zo updaten zoals ze nu doen, dan zeker wel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in