Handige apps voor meer inzicht in je financiën

536
Crisis! Het woord duikt in bijna elk nieuwsbericht wel op. Er is recessie, we geven minder uit, en steeds meer mensen hebben schulden. Mensen houden de hand op de knip en geven minder uit. Er zijn verschillende apps voor iOS beschikbaar waarmee je je financiën in de gaten kunt houden, en zelfs hier en daar geld kunt besparen. Je hoeft er immers niet meer goed voor te gaan zitten om je betalingen in te zien, geld over te maken of je uitgaven bij te houden. Met wat handige apps houd je je financiën bij terwijl je televisie kijkt, in de trein zit of op de bus aan het wachten bent.

Betalen
De apps van de bekende banken worden steeds gebruiksvriendelijker en slimmer. Zo hebben ING, ABN AMRO en de Rabobank allemaal een eigen app waarmee je als consument kunt bankieren. Bij Rabobank hoef je tegenwoordig niets eens meer je Raboreader bij de hand te houden om geld over te maken. Ook andere betaalprogramma’s, zoals online betaalsysteem PayPal, hebben een app waarmee je geld kunt versturen naar andere rekeningen.
Budgetteren
Wil je bijhouden wat je uitgeeft? Dan is je telefoon je nieuwe beste vriend. Je hebt hem immers altijd bij je wanneer je geld uitgeeft. De tijd van bonnetjes bewaren en eens per maand al je uitgaven in een kasboek opschrijven is daarmee voorbij. Tegenwoordig gebruik je Next, BUDGT, eyeWally of de app van AFAS Personal om je uitgaven in op te slaan. Even snel de uitgave categoriseren, bedrag invoeren, en klaar. Niet alleen sla je op wat je uitgeeft in de kroeg, maar ook wat je maandelijkse vaste lasten zijn. De meeste apps geven een handig overzicht en berekenen hoeveel geld je over houdt .
Hypotheken
Er komt veel kijken bij het kopen van een huis. Gelukkig kan je telefoon of tablet ook hierbij helpen. Zo is er de huizenkijker app van ABN AMRO, die je meer informatie geeft over een huis en waarmee je snel die lastige hypotheek begrippen kunt opzoeken. Heb je bovenop je hypotheek een bouwdepot gekregen om je verbouwing te financieren, dan kun je nog sneller je facturen inscannen en invoeren in de Bouwdepot app van Aegon, zodat je sneller het geld weer op je rekening hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here