Intel kondigt beschikbaarheid 4G LTE-modems en introduceert nieuwe 4G-module voor tabets en Ultrabooks

Intel maakt de commerciële beschikbaarheid bekend van zijn multimode, multiband 4G LTE-platform. Het Intel XMM 7160-platform wordt reeds gebruikt in de LTE-versie van de Samsung Galaxy Tab 3 (10.1), die nu verkrijgbaar is in Europa en Azië. Tegelijkertijd heeft Intel zijn portfolio aan 4G LTE-oplossingen uitgebreid met nieuwe PCIe (PCI Express) M2-modules voor 4G tablets, Ultrabooks en 2-in-1-apparaten, evenals een nieuwe geïntegreerde Radio Frequency (RF) transceiver-module, de SMARTi m4G. Hiermee kunnen fabrikanten hun producten goedkoper en eenvoudiger voorzien van snelle draadloze connectiviteit.

De commerciële beschikbaarheid van Intels XMM 7160-oplossing volgt na succesvolle interoperabiliteits-test met belangrijke infrastructuuraanbieders in Europa, Azië en Noord-Amerika. De Intel XMM 7160 is een van de kleinste en meest energiezuinige multimode, multiband LTE-oplossingen voor telefoons en tablets. Het biedt naadloze connectiviteit op 2G, 3G en 4G LTE-netwerken, en ondersteunt 15 LTE-banden en voice-over-LTE (VoLTE). Deze oplossing maakt betaalbare multiband-configuraties mogelijk, verlengt de batterijlevensduur van apparaten en ondersteunt wereldwijde LTE-roaming in een product.
Intel biedt een breed portfolio aan mobiele oplossingen, met onder meer SoC’s (System-on-Chip), rendabele geïntegreerde circuits, referentieontwerpen en software voor ondersteuning van 2G, 3G en 4G LTE. Op basis van het Intel XMM 7160-platform komt Intel met twee nieuwe LTE-oplossingen, die de weg naar 4G voor apparaten van diverse omvang vrijmaken.
Nieuwe Intel PCIe M.2 LTE-modules en SMARTi m4G
Intel komt tevens met nieuwe PCIe M.2 LTE-modules. Dit zijn kleine, goedkope modules in standaardformaten voor multimode (2G/3G/4G LTE) dataconnectiviteit, voor toepassing in uiteenlopende apparaten. Intels M.2-modules bieden downloadsnelheden tot 100Mbps over LTE en ondersteunen meerdere LTE-frequentiebanden voor wereldwijde roaming. Ook ondersteunen deze modules Global Navigation Satellite Systems (GNSS) op basis van Intels CG1960 GNSS-oplossing. Fabrikanten kunnen met deze modules hun apparaten goedkoper en eenvoudiger voorzien van 4G-connectiviteit, tegen lagere kosten voor ontwerp en certificering. Daardoor kunnen producten sneller op de markt gebracht worden. De M.2-modules worden momenteel wereldwijd getest door toonaangevende serviceproviders en zijn binnenkort beschikbaar van Huawei, Sierra Wireless en Telit. Deze modules verschijnen in 2014 in tablets en Ultrabooks van toonaangevende fabrikanten.
Naast de nieuwe M.2-modules introduceert Intel eveneens de nieuwe SMARTi m4G: een sterk geïntegreerde radio transceiver module. Deze module is ontwikkeld in samenwerking met Murata en bevat Intels SMARTi 4G-transceiver. In combinatie met Intel X-GOLD 716 baseband kunnen fabrikanten hiermee voldoen aan de certificatie-eisen van service providers. Met de SMARTi m4G kan het aantal componenten met ruim veertig verminderd worden, terwijl het PCB-oppervlak 30 mm2 kleiner is.
Intel verwacht deze LTE-oplossingen, inclusief de Intel XMM 7260, in 2014 te leveren. De XMM 7260 biedt LTE Advanced-mogelijkheden, waaronder carrier aggregation, hogere snelheden en ondersteuning van zowel TD-LTE als TD-SCDMA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in