iOS 7-tip: traagheid oplossen bij oudere iPhones

Als je een gebruiker bent van iOS 7, dan zul je de afgelopen tijd vast wel hebben gemerkt dat de nieuwe versie van het besturingssysteem niet erg snel en vloeiend is als iOS 6 (met uitzondering van de iPhone 5s en 5c, welke standaard geleverd zijn met iOS 7). Één van de veelvoorkomende problemen is dat het toetsenbord traag reageert, met name op de iPhone 4 en 4s. Onlangs bleek al dat het probleem makkelijk te omzeilen is.
Er zijn twee oplossingen: je kunt ‘Documenten/gegevens’ uitschakelen bij ‘Instellingen’ > ‘iCloud’ > ‘Documenten/gegevens’. Nadeel is dat applicaties als WhatsApp geen data meer opslaan in iCloud, tenzij je de optie tijdelijk weer even inschakelt.
Een andere oplossing is dat je via ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Stel opnieuw in’ op de optie ‘Herstel alle instellingen’ tikt. Alleen de instellingen worden dan hersteld. Dit blijkt in de praktijk enorm te helpen, heb ik zelf gemerkt. Helaas is de oplossing zeker niet permanent en zul je het later opnieuw moeten doen. Daarnaast moet je ook iedere keer bepaalde opties die je voor het herstellen had opnieuw aangeven.
Mochten beide tips niet helpen of je wilt iets dat je voor een langere tijd kan helpen, bekijk dan ook eens ons ‘Batterijduur iPhone verbeteren‘-artikel. Deze helpt vooral de batterijduur te verbeteren, maar kan tevens prima helpen de stabiliteit te verbeteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in