iOS 7: Twitter, Facebook, Skype, Vimeo en Jasmine

Als er een nieuwe versie van een besturingssysteem uit wordt gebracht zijn ontwikkelaars er meestal als de kippen bij om hun applicaties up-to-date te houden. iOS 7 is daarbij zeker geen uitzondering, integendeel zelfs. Dankzij het nieuwe interface worden ontwikkelaars aangespoord hun apps te ontdoen van het skeuomorfisme design en te vervangen door de nieuwe elementen van iOS 7. In dit artikel bespreek ik enkele in mijn ogen bekende apps die een update hebben gekregen.

iOS 7 is compleet veranderd ten opzichte van iOS 6 en oudere versies. Het is nu volledig plat met enkele andere mooie grafische elementen. Denk daarbij aan het zogenaamde blur-effect, dat beschikbaar is op vrijwel ieder apparaat dat de nieuwe versie ondersteunt. Dankzij dit effect wordt de content ook in de navigatie- en tabbladenbalk weergegeven. Op de apparaten waarop het effect niet ondersteunt wordt zijn de balken licht transparant, waardoor je ook sommige dingen op de achtergrond ziet.

Door de update zien de applicaties er nu allemaal vele malen beter uit in mijn ogen. Maar het is uiteraard ook aan jou om daarover te oordelen. Geen lap tekst, gewoon een bunch load aan screenshots. Zowel genomen op de iPhone 4 als een paar genomen op de iPod touch 5G.
Twitter (iPhone 4)
Facebook (iPhone 4)
Jasmine (iPhone 4)
Vimeo (iPhone 4)
Skype (iPhone 4)
Twitter (iPod touch 5G)
Facebook (iPod touch 5G)

Vimeo (iPod touch 5G)
Hoewel ik graag wat screenshots had willen delen van hoe WhatsApp eruit gaat zien volgens afbeeldingen die op internet zijn verschenen van de betaversies moet ik jullie helaas teleurstellen. Echter hoop ik deze of volgende week nog een nieuwsartikel te kunnen plaatsen dat ook die applicatie een update heeft gekregen. Uiteraard met screenshots erbij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in