Obama helpt Samsung niet van importverbod af

152
Samsung heeft geen presidentieel veto van Obama gekregen. Het was de laatste mogelijkheid om een naderend verbod op enkele Samsung-toestellen te voorkomen.
 

President Obama heeft de mogelijkheid een veto uit te spreken bewust niet gebruikt, meldt Bloomberg.
“Na alle beleidsoverwegingen te bekijken, inclusief de impact op consumenten en concurrentie en het afwegen van advies van derder en de betrokkenen, heb ik besloten het importverbod toe te staan”, schrijft Michael Froman, de Amerikaanse vertegenwoordiger voor buitenlandse handel namens de president.
Eerder verbood de Amerikaanse handelscommissie ITC de import van enkele oudere Samsung-telefoons al in de VS. De toestellen van Samsung maken inbreuk op patenten van Apple. De twee bedrijven zijn al een aantal jaar in een patentoorlog verwikkeld.
Patenten
Nadat de rechter in augustus al besloten had dat het importverbod voor enkele Samsung-toestellen zou gaan gelden, was een veto van de Amerikaanse president Obama de laatste mogelijkheid om daar nog onderuit te komen.
De twee Apple-patenten die Samsung met de producten schond gingen over multitouch en het detecteren van een ingeplugde koptelefoon. Samsung heeft in al zijn recente producten aangepaste versies van de technologie toegepast, zodat er bij die producten geen sprake van patentschending meer is.
Omdat toestellen met herontworpen technologie niet onder het importverbod vallen, is de omvang van het verbod niet dermate groot om het uit te stellen, zegt Froman.
Apple
Er was in augustus ook sprake van een importverbod voor Apple-producten die Samsung-patenten schonden. In dat geval sprak Obama een veto uit, in dit geval heeft de president de veto periode laten verlopen. De zaak van Samsung tegen Apple waarin Obama een veto (eigen artikel) wel gebruikte, ging over een zogenoemd essentieel patent, dat over de basisfunctie van een telefoon gaat. In dat geval was dat het uitwisselen van informatie.
Het importverbod geldt voor onder andere de Galaxy S 4G, Fascinate, Captivate, Galaxy Tab en Galaxy Tab 10.1. Ook andere Samsung-apparaten uit 2010 en 2011 zouden eventueel onder het verbod vallen. Samsung en Apple hebben nog niet op het verbod gereageerd.
Bron: NUtech

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here