Review: Muvit Mini Portable Speaker

Afgelopen zaterdag ontving ik de Muvit Mini Portable Speaker en uiteraard besloot ik hem gelijk uit te testen. Zal het de standaard ingebouwde speaker van mijn iPhone en iPod touch verslaan? Een review.Informatie:
Muvit Mini Portable Speaker

Model C3
Stereo
3,5 mm audio input
60 MMX(H) en 47,5 MM (indien gesloten)
80 gram
Meer dan 80 dB
AMP Frequentiebereik: 180 Hz-18 KHz
Laadspanning: 5V ± 0,5V
Vermogen: 3W
Oplaadtijd: 2,5 uur
Design
De Muvit Mini Portable Speaker is een zeer klein speakertje met een compacte vorm. De ronde vorm past mooi bij het apparaatje. Omdat hij inschuifbaar is past hij zo in je broekzak. Dus je kunt hem meenemen waar je maar naartoe wilt. En volledig uitgeschoven past hij nog steeds op ieder bureau.
Geluidskwaliteit
Bij zo’n kleine speaker ga je je toch afvragen hoe de kwaliteit is. Die kan nooit goed zijn. Nou, dan heb je het toch volledig mis. De Muvit Mini Portable Speaker weet zich heel goed te bewijzen. De geluidskwaliteit is fantastisch! En hij produceert een hoger volume dan de standaardspeakers in mijn iPhone en iPod touch, terwijl de kwaliteit nog steeds erg goed blijft. Ook de bass is goed voor zo’n ‘minispeaker’. En dan heb ik hem nog niet eens altijd op het hoogste volume staan. Daar stond ik nog best van versteld.
Bij het testen heb ik enkele nummers uit de Muziek-app van mijn iPhone geprobeerd en een paar van YouTube. Je merkt het verschil daar wel, omdat nummers gekocht in iTunes van veel betere kwaliteit zijn dan op YouTube. Vooral qua volume zit er verschil in. Toch neemt dat niet weg dat de kwaliteit zeer goed is. En bij veel nummers is het volume wel hoog wanneer die van de iPhone op zijn maximum zet.
Het is met de Muvit Mini Portable Speaker mogelijk om meerdere van deze speakers aan elkaar te koppelen, zodat je een soort ‘dolby surround’ kwaliteit kunt creëren.
Conclusie
De Muvit Mini Portable Speaker is dé aanrader voor degene die een speaker wil die goede kwaliteit levert en ook echt woord houdt aan de term ‘mini portable’. Je hoeft niets extra’s te betalen voor batterijen, omdat je met de bijgeleverde USB-kabel de speaker kunt opladen. Dit neemt 2,5 uur in beslag. Maar je kunt hem tijdens het opladen al gewoon gebruiken. En natuurlijk wil je ook niet veel betalen. Dan heb je geluk, want de speaker kost slechts €24,95 bij MobielBereikbaar.nl. Meer producten van MobielBereikbaar.nl? Bezoek hun webshop eens. Ze leveren ook accessoires voor de Samsung Galaxy Note III.
Hieronder kun je nog enkele foto’s vinden van de Muvit Mini Portable Speaker.
Bijgeleverd met de Muvit Mini Portable Speaker: een USB-kabeltje om op te laden, een kleine handleiding (want het apparaatje is erg eenvoudig in gebruik) en een opbergzakje om hem gemakkelijk mee te kunnen nemen.
 
Niet onnodig veel kabels nodig, want de audioplug zit gewoon ‘vast’ aan de speaker
Facebook van MobielBereikbaar

3 REACTIES

  1. Leuke review Tom, Het valt me altijd weer op hoe goed jij dit kunt.
    Wat ik me afvraag; kun jij met jouw gehoor goed het verschil horen tussen Bass (lage tonen) en hoge tonen, of te wel het gehele frequentie spectrum? Als het zo is ben ik blij voor je, zodat je toch lekker kunt genieten van je favoriete muziek.

    • Over je eerste vraag: ja, ik kan het verschil tussen lage en hoge tonen wel hoger, al moet ik bij zeer hoge tonen soms wat moeite doen om het goed te horen. Maar dat is weer omdat mijn hoortoestel (de Baha dus) niet tegen kan, wat resulteert in luide feedback (pieptonen). Maar mits de kwaliteit van het geluid waar ik naar luister goed is, klinkt het uiteraard fantastisch!

      En over je vraag of het stereo- of monogeluid bevat, dat heb ik eventjes toegevoegd aan het artikel (die specificaties aan begin). Was ik namelijk vergeten inderdaad, omdat ik eigenlijk nergens echt duidelijk informatie daarover kon vinden, ook al is het eigenlijk iets dat je gewoon kunt horen. En om die reden ben ik er ook achter gekomen dat de speaker stereogeluid biedt. Dat maakt het ook tot een zeer goede kwaliteit, want mono zou niet klinken. Tenzij je natuurlijk twee speakers hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in