Synology introduceert DiskStation DS214play

206
Synology lanceert de DiskStation DS214play, een 2-bay NAS-server die dient als een volledig mediacenter. De DS214play richt zich voornamelijk op multimediagebruik en is ontworpen om video’s in hoge beeldkwaliteit af te spelen, en om foto’s en muziek te delen. Daarnaast is de DS214play een volwaardige en snelle NAS-server.

“De nieuwe DS214play is ontworpen als het ultieme mediacenter, compleet met alle geavanceerde NAS-functies”, zegt Chad Chiang, Product Manager bij Synology. “Gebruikers kunnen via de DS214play nu thuis via hun mooiste scherm gemakkelijk genieten van films, tv-shows, muziek en meer.”
De Synology DS214play beschikt over 1080p full HD videotranscoding dat ‘on the fly’ HD-video converteert en optimaliseert voor weergave op een verscheidenheid aan devices en schermen. Hiermee is het mogelijk om digitale TV-uitzendingen en films in de originele HD-kwaliteit te streamen. Zo kunnen gebruikers hun video’s gemakkelijk bekijken via Apple TV, iOS- en Android-toestellen en de computer, zonder dat ze daarvoor eerst een aparte videospeler hoeven te installeren.
Dankzij een dual-core 1,6 GHz CPU processor behaalt de DS214play een gemiddelde leessnelheid van 110MB/sec en een schrijfsnelheid van 100MB/sec (onder RAID1 in een Windows-omgeving). De NAS beschikt over een ingebouwde Floating-Point Unit (FPU) en 1 GB RAM-geheugen, die de algehele prestaties van multimedia-applicaties verbeteren en ervoor zorgen dat sneller thumbnails van afbeeldingen gegenereerd worden. Naast van de hoge prestaties is de DS214play zeer energiezuinig, met een energieverbruik van slechts 28,74 watt tijdens actief gebruik en 11,5 watt in slaapstand.
De Synology DS214play is voorzien van een SD-kaartslot, een eSATA-poort voor externe backup en twee USB 3.0-poorten voor snel data-overdacht. Hot-swappable harde schijven kunnen zonder gereedschappen via de voorzijde worden gemonteerd, voor eenvoudige installatie en onderhoud.
De DS214play draait op DiskStation Manager (DSM) 4.3, een intuïtief besturingssysteem dat vele mogelijkheden biedt om de productiviteit van gebruikers te verhogen en hun werk te vereenvoudigen, via een gebruikersinterface die is geoptimaliseerd voor multitasking. De nieuwe versie van DSM (4.3) is het enige NAS-besturingssysteem dat zowel de ‘Best Choice Award’ als de ‘Media’s Choice Award’heeft ontvangen op Computex 2013, waarbij het de hoogste waarderingen kreeg op alle gebieden, waaronder betrouwbaarheid, tevredenheid en waarde.
Prijs en beschikbaarheid
De Synology DS214play is per direct leverbaar. De adviesprijs bedraagt €260 (excl. BTW).
Synology zet de nieuwste technologieën in om zowel bedrijven als thuisgebruikers betrouwbare en betaalbare oplossingen te bieden voor de centrale opslag van gegevens, eenvoudige backups, het delen en synchroniseren van bestanden op verschillende platforms en voor mobiele toegang tot data. Synology streeft naar het leveren van producten met innovatieve eigenschappen en de best mogelijke klantenservices. Voor meer informatie: www.synology.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here