Synology lanceert DiskStation DS214

Synology lanceert vandaag DiskStation DS214, een 2-bay NAS-server met talloze mogelijkheden voor het delen en beschermen van data, en met een optimale prijs-prestatieverhouding.

“Met de DS214 biedt Synology wederom een intuïtieve en efficiënte opslagserver die aansluit op de behoeften van de gebruikers”, zegt Chad Chiang, Product Manager van Synology. “De DS214 is gemaakt om een optimale multitasking-ervaring te bieden bij een optimale prijs-prestatieverhouding. Met een dual core 1,066 GHz CPU processor en 512 MB DDR3-geheugen, behaalt de DS214 een gemiddelde leessnelheid van 111 MB/sec en een schrijfsnelheid van 105 MB/sec onder RAID1 in een Windows-omgeving. Daarmee is deze NAS sneller dan zijn voorganger.”
Met de ingebouwde Floating-Point Unit (FPU), die het vermogen van de processor verder vergroot – biedt de DS214 vooral voordelen voor het verwerken van thumbnails, en het bekijken van foto’s in verschillende resoluties. Een ‘encryption engine’ ontlast de processor door de berekeningen voor de versleuteling over te nemen, waardoor ook de transfersnelheid van bestanden toeneemt. De DS214 is voorzien van twee USB 3.0 poorten die 10 keer sneller zijn dan USB 2.0 poorten, waardoor data efficiënter kan worden overgezet naar externe harde schijven.
Bij het ontwerp van de DS214 is zowel met de beveiliging als met de gebruiksvriendelijkheid rekening gehouden. Zo beschikt deze NAS over twee drive-lades die zonder gereedschap te bedienen zijn, zodat gebruikers 3,5 inch schijven kunnen vastzetten zonder dat daarvoor een schroevendraaier nodig is. Voor de DS214 zijn hot-swappable harde schijven beschikbaar die aan de voorzijde gemonteerd kunnen worden, wat onderhoud en het vervangen van harde schijven eenvoudiger maakt.
De DS214 draait onder DiskStation Manager (DSM) 4.3, het enige NAS-besturingssysteem dat zowel de Best Choice Award als de Media’s Choice Awardheeft ontvangen op Computex 2013. DSM 4.3 biedt vele mogelijkheden om de productiviteit van gebruikers te verhogen en hun werk te vereenvoudigen, alles via een gestroomlijnde gebruikersinterface die geoptimaliseerd is voor multitasking.
Prijs en beschikbaarheid
De Synology DS214 is per direct leverbaar. De adviesprijs bedraagt €210 (excl. BTW).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in