Windows 8.1 vanaf 18 oktober beschikbaar

Hoewel het al een tijdje bekend is, wees Windows Nederland ons er nogmaals op dat Windows 8.1 vanaf 18 oktober beschikbaar gesteld zal worden. Voor mensen die Windows 8 al gebruiken zal het geen extra kosten met zich meebrengen om te upgraden naar de nieuwe versie.

Windows 8.1 bevalt een scala aan nieuwe functionaliteit en kan terecht een grote upgrade worden genoemd. Dit bleek uit meerdere reviews, waaronder die van mijzelf. De nieuwe versie bevat onder andere meer opties voor het instellen van de grootte van een tegel, je kunt het achtergrond van je bureaublad gebruiken als achtergrond voor het startscherm, de startknop is nu prominenter aangegeven, zoeken is nu uitgebreidt met geavanceerdere opties, er zijn nieuwe applicaties bij gekomen, personaliseren van het startscherm gaat nu makkelijker en sneller en nog véél meer. Nog iets dat veel mensen wel zal interesseren is dat je met Windows 8.1 voortaan, mits je dit zelf aangegeven hebt, na het opstarten direct naar het bureaublad gaat. Met andere woorden, een enorme update dus.
Het zal vanaf 18 oktober zeer eenvoudig zijn om Windows 8.1 binnen te halen als je al over Windows 8 beschikt. De nieuwe versie zal namelijk beschikbaar komen in de Windows Store. Dus het kost je amper werk. Er zijn nog geen officiële prijzen bekend voor de consument die vanaf bijvoorbeeld Windows 7 wil upgraden, maar naar alle waarschijnlijkheid zullen die hetzelfde zijn als bij Windows 8:

  • Windows 8-pakket: €119,99
  • Windows 8 Pro-pakket: €279,99

Meer informatie over Windows 8.1 is hier te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in