Windows-tip: direct naar bureaublad na opstarten en bureaubladachtergrond op startscherm

Twee dagen geleden bracht Microsoft Windows 8.1 uit als gratis update voor computers die al over Windows 8 beschikken. En sinds gisteren kan de nieuwe versie ook via de Microsoft Store aangeschaft worden voor €119,99 (gewone versie) en €279,99 (pro-versie). Één van de nieuwe features in Windows 8.1 is dat je linea recta naar het bureaublad kunt na het opstarten, zonder dat je eerst naar de Modern UI, ook wel bekend als de tabletmodus hoeft te gaan.
Het instellen van deze optie is eigenlijk doodstimpel. Klik met je rechtermuisknop op de taakbalk en klik dan op Eigenschappen. Klik in het venster van Eigenschappen op Navigatie en vink daar de optie Wanneer ik mij aanmeld of alle apps op een scherm sluit, naar het bureaublad gaan in plaats van naar Start. Klik tot slot op Toepassen om de wijzigingen officiëel te maken.
Wil je je startscherm ook nog wat opleuken en hetzelfde achtergrondje krijgen als op je bureaublad? Dat kan! Volg dezelfde stappen als hiervoor, en vink dan de optie Mijn bureaubladachtergrond op het startscherm weergeven. Ook nu kies je uiteraard Toepassen om de wijzigingen door te voeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in