Foto-mogelijkheden van tablets

Eerst en vooral gaan we beginnen met de bekende iPad. Welke gratis apps zijn er beschikbaar voor iOS om de mogelijkheden van uw iPad inzake foto’s nemen en fotobewerking te verruimen.

Standaard kan de iPad foto’s nemen van 5MP en heeft het een autofocus, gezichtsherkenning, een lens met 5 elementen, … en nog enkele andere functies.
⁃ Een van de beste gratis applicaties voor iOS-tablets is de Adobe Photoshop Express applicatie. Met deze applicatie kan u het contrast, helderheid, effecten, randen en nog veel meer zeer gemakkelijk aanpassen.
⁃ Met de Popbooth Photo Booth kan u uw iOS-toestel omvormen tot een photo booth en kan u zeer leuke foto’s nemen op bijvoorbeeld feestjes.
⁃ Een andere leuke optie van iOS-tablets is het maken van panorama foto’s. Met de applicatie Photosynth kan u zeer gemakkelijk panorama foto’s maken. Druk op start, beweeg uw tablet naar boven, beneden, links of rechts en het zal een prachtige panorama foto maken.
⁃ Nog een goede bewerkingsapplicatie is de PhotoPad van Zagg. Met dit programma kan u basisbewerkingen doen op al uw foto’s zoals roteren, verkleinen vergroten, enz.
Er zijn natuurlijk nog honderden andere gratis applicaties beschikbaar voor uw iOS-tablet. Wanneer u een iOS-tablet koopt let dan ook op de specificaties van de tablet die u gaat kopen (het aantal megapixels, is er een flits aanwezig of niet, enz.).
Indien u kiest voor een Android-tablet, dan zijn er ook zeer veel mogelijkheden inzake het nemen en bewerken van foto’s. Hieronder een klein overzicht van de bekendste gratis applicaties.
⁃ Een zeer goede applicatie voor Android-tablets is de Vignette Demo. Met deze applicatie is het mogelijk om foto’s en filmpjes te maken met meer dan 84 verschillende effecten en met 59 verschillende frames. U kan uw foto een vintage look geven en u kan uw foto’s makkelijk delen op sociale media.
⁃ Een andere coole applicatie is de FxCamera. Met de FxCamera moet u bijna geen professioneel materiaal meer kopen. Met deze applicatie kan u foto’s nemen met een Polandroid effect, ToyCam effect, Fisheye effect, SymmetricCam effect en een Warhol effect.
⁃ PicSay heeft al enkele awards gewonnen als beste foto editor. U kan de kleur van uw foto’s aanpassen, tekstballonnetjes toevoegen aan uw foto’s, enkele coole effecten plaatsen of de stijl van uw foto’s aanpassen.
⁃ Camera ZOOM FX: mensen willen tegenwoordig alles kunnen doen met hun foto’s en met deze app is dit mogelijk. Met één klik kan u uw foto’s delen op sociale media zoals Facebook, Twitter en Flickr. U kan uw foto’s ook bewerken via deze applicatie met honderden verschillende opties.
Vervolgens zijn er ook de tablets die Windows 8 als besturingssysteem gebruiken. De hardware om deze tables te besturen moet wel krachtiger zijn (All-in-One PC’s bv.).
⁃ Photo Editor van Aviary
Zeer leuke foto-editing app. Het beschikt over een krachtige toolset die van auto-correctie naar tekenen gaat. Het bedraagd alle kleur, contrast, scherpte en helderheid management tools die je nodig hebt. Trouwens, je kunt altijd kiezen uit een lijst met voorgedefinieerde foto-effecten.
⁃ Nog een leuke applicatie is Fotor
De toolset werkt net als die van Photo Editor, maar als je naar de lijst met vooraf gedefinieerde effecten zoekt, zal je merken dat ze in dit geval verschillend is. Het verschil is te wijten aan de Tilt Shift modus die het mogenlijk maakt om met de focus van de foto te spelen. En daarbij biedt het mooie lijstjes voor u foto’s.
Zoals u kan zien, of u een tablet koopt met een iOS systeem, met een Android systeem of met een Windows systeem, de mogelijkheden om foto’s te maken en te bewerken zijn op eindeloos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in