Grand Theft Auto V – Blaine County

Het is even geleden dat ik voor het laatst over Grand Theft Auto V schreef. Enkele weken geleden schreef ik erover of de game een maand na de release nog steeds zo leuk is als in het begin en zo’n tien dagen daarvoor was er een review over Grand Theft Auto Online. Enkele weken na de release van GTA V schreef ik nog over Los Santos, één van de twee delen van de gehele in-game map. Ik beloofde dat ik hetzelfde zou gaan doen met Blaine County. Benieuwd? Lees maar verder.Vandaag nemen we je mee op een tour door de prachtige landschappen van Blaine County.
Laten we eerst beginnen met een introductie. Wat is Blaine County voor een gebied? Lijkt het op Los Santos? Nee, totaal niet eigenlijk. Sterker nog, Blaine County is zonder twijfel het omgekeerde ervan. Waar je in Los Santos het drukke leven kunt vinden, is Blaine County een en al rust. Van de uitgestrekte landschappen tot de enorm hoge bergen. En dan heb je natuurlijk ook nog de kleine dorpjes. Kortom, als je even weg wilt van alle drukte in Los Santos, dan is Blaine County dé plek om te zijn.
Paleto Bay
Wanneer je vanuit Los Santos snelweg U.S. route 1, ook wel bekend als Great Ocean Highway, pakt is het eerste ‘grote dorp’ dat je tegenkomt Paleto Bay. Echter kom je onderweg nog meer tegen: Fort Zancudo (de militaire basis), North Chumash (een plaatsje waar je als trucker kunt pauzeren en waar je als tourist kunt genieten van een schitterend uitzicht over de zee) en meer. Maar dat even terzijde. Paleto Bay is eigenlijk onder een steunpilaar voor het truckerscircuit. Immers, er rijden continu zware trucks door het dorp en regelmatig zie je er eentje het benzinestation of de Clucking Bell Farms (laad- en losstation) in rijden. Er is ook een bureau van de Sherrif en een brandweerkazerne. 
Mount Chiliad
Paleto Bay ligt onderaan een berg genaamd Mount Chiliad. Dit is de allerhoogste berg die je in Grand Theft Auto V kunt vinden. Hoewel je in principe met een kabelbaan naar de top van de berg kunt in single-player is dit in Grand Theft Auto Online helaas niet mogelijk. Gelukkig zijn er alternatieve methodes: met een helikopter of met een landvoertuig. Houdt echter wel rekening met het feit dat zware auto’s zoals trucks hoogstens de helft zullen halen. Vanaf een bepaald punt worden de bergpassen bij Mount Chiliad gewoon te steil. Met een SUV of sportwagen is het wel degelijk te doen. Al blijkt in de praktijk weer dat een relatief zware SUV alsnog moeite heeft om op een bepaald punt te komen. Vooral als je de laatste loodjes aflegt.
Waar je uiteindelijk de Mount Chiliad voor op gaat is om dat prachtige uitzicht te krijgen. Dankzij de verbeterde draw distance in Grand Theft Auto V kan het met recht het mooiste uitzicht worden genoemd.


Sandy Shores
Dit is een dorpje dat zich bevindt in een omgeving met alleen maar zand, zand en nog eens zand. Sandy Shores is de plaats waar één van de hoofdpersonages, Trevor, woont. Het bevindt zich vlak naast een treinspoor en een stukje verderop is ook een vliegveld te vinden. In Grand Theft Auto Online kun je door te stijgen qua rank bepaalde luchtvoertuigen ter beschikking krijgen, zoals een aanvalshelikopter en een stuntvliegtuigje vanaf rank 42. Sandy Shores is ongeveer even groot als Paleto Bay, maar heeft zeer waarschijnlijk minder inwoners. Dat zie je in onderstaande afbeelding ook aan het zand op de plekken waar je normaal huizen zou verwachten. Er is geen politiebureau of brandweerkazerne, maar wel een ziekenhuis. Even verderop is ook een stukje gebied te vinden met wat sattelietschotels. Soms kom je hier twee voertuigen van de FIB (persiflage op de FBI) tegen die voorkomen dat twee van die wetenschappers aangevallen kunnen worden.Grapeseed
Wat is er nou relaxter dan toeren door een heel gebied met alleen maar boerderijen? Precies, niks! Ook in Blaine County is er zo’n gebied te vinden, die ook wel Grapeseed wordt genoemd. In GTA: San Andreas kwam het ook al voor. Je ziet vaak tractors rondrijen en je zult soms zelfs mensen de planten zien telen. Grapeseed ligt dicht in de buurt van U.S. routes 1 en 13 (die overigens weer naar Interstate Highway 1 leidt, welke richting Los Santos gaat).

Als afsluiting van deze review kun je hieronder nog wat foto’s vinden:

North Chumash
Map van bergpaden bij Mount Chiliad State Wilderness

Bord dat je tegenkomt zodra je Paleto Bay in rijdt
Grapeseed
Wijngaarden bij Lago Zancudo
Fort Zancudo
Bergketen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in