iOS 7.1 beta uitgebracht aan ontwikkelaars

Apple heeft vanavond de allereerste beta van iOS 7.1 uitgebracht, die ontwikkelaars kunnen downloaden. De nieuwe versie bevat vooralsnog geen zeer bijzondere, maar wel welkome nieuwe features. Er wordt onder meer gesproken over dat je het toetsenbord voortaan een donkere kleur kunt geven zoals dat nu al in enkele applicaties het geval is. Ook zou er nu een ‘Auto HDR’-functie aanwezig zijn. Dit, samen met meer nieuwe functies moet ervoor gaan zorgen dat iOS 7 nog aantrekkelijker wordt. Na de break meer.

iOS 7 werd door velen bekritiseerd omdat het vernieuwde design totaal ‘on-Apple’ zou zijn. Ook zou de performance op de oudere iOS-apparaten flink achteruit zijn gegaan. Om nog maar te zwijgen over het feit dat mensen die moeite hebben met lezen van dunne letters vinden dat Apple met iOS 7 de verkeerde weg in is gegaan. Met versie 7.1 lijkt het bedrijf echter voor flink wat verbeteringen te willen gaan zorgen. De tot nu toe bekende vernieuwingen/verbeteringen:
  • Het toetsenbord kan voortaan in een zwarte kleur getoond worden, wat vooral beter kan zijn voor je ogen. Want als je in het donker tegen een felle kleur aan kijkt, dan zou je nog weleens blind kunnen worden! Dankzij de toegevoegde schakelaar helpt Apple dit probleem ook uit de wereld. Voor wie nu alvast wil zien hoe het er allemaal uitziet, standaard ondersteunt Spotlight (zoekscherm) dit toetsenbord al. Instellen van het toetsenbord met iOS 7.1 doe je door naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid te gaan.
  • Ook nieuw in het toegankelijkheidsmenu is de mogelijkheid om kleuren donkerder te maken. Echter is hier nog niet veel over bekend
  • HDR kan voortaan automatisch worden gebruikt zodra de camera-app geopend wordt. Hiervoor is de optie ‘HDR autom.’ toegevoegd.
  • Burstfoto’s kunnen voortaan direct worden geüpload naar je Fotostream
  • Er is een nieuw logo voor Yahoo! in de Weer-app, de Aandelen-app en evenals in het Berichtencentrum
  • Wanneer je in berichtencentrum alle meldingen hebt verwijderd (wat overigens nu ook makkelijker lijkt te gaan volgens sommigen) krijg je een tekst te zien dat er geen (gemiste) meldingen zijn.
  • Het icoontje van de Flickr-app bij Instellingen heeft nu geen ‘gradient’-effect meer, maar is volledig plat
  • Performance op de oudere toestellen, zoals de iPhone 4 en iPhone 4s, maar ook de iPads is verbeterd. Animaties zouden nu ook vloeiender zijn.
Screenshots:

Links: rode lijn als tijdsaanduiding, rechts: ‘Geen meldingen’-tekst (kleur verandert in volgende beta wellicht nog)

Let op ‘Terug’-knop linksbovenin

Nieuw Flickr-icoon 

Nieuw Yahoo!-logo

Er worden nog meer beta’s verwacht en daarom waarschijnlijk ook wel nieuwe functies of meer verbeteringen. Dutch Tech houdt je op de hoogte van de ontwikkelingen hierbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in