Synology brengt DiskStation DS214+ en DS214se uit

Synology lanceert de DiskStation DS214+ en DS214se, 2-bay NAS-servers die draaien op DiskStation Manager (DSM) 4.3. De DS214+ levert hoge prestaties en biedt het MKB tal van zakelijke functies om makkelijk centrale back-ups te maken en bestanden te delen. De DS214se is een betaalbare NAS-server waarmee beginnende gebruikers de mogelijkheden van een Synology NAS kunnen ontdekken.

“De Synology DS214+ en de DS214se bieden kleine ondernemingen en thuisgebruikers een scala aan mogelijkheden”, zegt Darren Lin, Product Manager bij Synology. Dankzij een dual-core 1,33GHz CPU behaalt de DS214+ een gemiddelde leessnelheid van 208MB/sec en een schrijfsnelheid van 153MB/sec (bij gekoppelde LAN-verbindingen). Daarmee is hij 89% sneller dan zijn voorganger.
De DS214+ beschikt over 1GB RAM-geheugen – twee keer zoveel als zijn voorganger – en een ingebouwde Floating-Point Unit (FPU), waardoor de NAS aanzienlijk beter multitaskingprestaties neerzet. Hot-swappable harde schijven kunnen bij de DS214+ zonder gereedschappen aan de voorzijde worden gemonteerd, voor eenvoudige installatie en onderhoud. Dubbel uitgevoerde Gigabit LAN-poorten bieden ‘failover’-functionaliteit, waarbij bij het uitvallen van de ene LAN-verbinding, de communicatie automatisch wordt overgenomen door de tweede. Verder beschikt de DS214+ over twee USB 3.0-aansluitingen voor snellere dataoverdracht, en een eSATA-aansluiting voor een externe harde schijf.
De DS214se – een speciale editie van Synology DiskStation – is dankzij de opvallend lage prijs voor iedereen betaalbaar. Ondanks deze lage prijs behaalt de DS214se toch een leessnelheid van 102MB/sec en biedt het tal van handige multimedia-applicaties. Dankzij de Web Assistant en een eenvoudig te gebruiken setup wizard is het configureren en beheren van de DS214se bijzonder gemakkelijk. Ontwikkeld met het oog op duurzaamheid, verbruikt deze NAS slechts 3,59 watt in slaapstand en niet meer dan 19,14 watt tijdens actief gebruik.
Zowel de DS214+, als de DS214se draaien op DiskStation Manager (DSM) 4.3, een intuïtief besturingssysteem dat vele mogelijkheden biedt om de productiviteit van gebruikers te verhogen en hun werk te vereenvoudigen, via een gebruikersinterface die is geoptimaliseerd voor multitasking. De nieuwe versie van DSM (4.3) is het enige NAS-besturingssysteem dat zowel de ‘Best Choice Award’ als de ‘Media’s Choice Award’heeft ontvangen op Computex 2013, waarbij het de hoogste waarderingen kreeg op alle gebieden, waaronder betrouwbaarheid, tevredenheid en waarde.
Voor meer informatie:
Prijs en beschikbaarheid
De Synology DS214+ en de DS214se zijn per direct leverbaar. De adviesprijzen bedragen:
Synology DiskStation DS 214+: €260 (excl. BTW).
Synology DiskStation DS 214se: €112,50 (excl. BTW).a

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in