Apple: ‘iOS 7 op 82% van alle iOS-apparaten geïnstalleerd’

Volgens Apple draait op dit moment 82% van alle iPhones, iPads en iPod touches iOS 7. De grafiek die het bedrijf publiceerde loopt tot 23 februari 2013 en is daarmee dus nog zeer recent. De grafiek toont ook aan dat 15% nog van iOS 6 gebruik maakt eindigend met 3% die nog gebruik maakt van een oudere versie van iOS 6 of 7.

Sinds Apple iOS 7 uitgebracht heeft waren er op internet al verschillende van dit soort onderzoeken te vinden. Toch blijft het natuurlijk altijd betrouwbaarder wanneer de fabrikant of ontwikkelaar van iets dit volledig zelf doet.

Apple keek overigens voor dit onderzoek naar de gebruikers van de App Store. Die leest namelijk constant uit hoeveel mensen zich er bevinden en onder welke iOS-versie. Daarom kan het zijn dat niet iedereen is opgenomen in de grafiek. Je hebt namelijk ook mensen die géén gebruik maken van de App Store, maar hun toestel alleen voor bellen en sms’en gebruiken. Al zal dit niet betekenen dat het werkelijke percentage veel verschilt.
In 2013 deelde Apple een soortgelijke grafiek van de fragmenatie van iOS 6. Uit vergelijkbare data van Google blijkt dat Android KitKat (versie 4.4) op 1,1% van alle Android-apparaten draait. Omdat ik dit zelf persoonlijk echter niet realistisch vind als vergelijking halen we er gelijk even Android Jelly Bean (4.3) bij. In de grafiek die Google online heeft staan blijkt dat die versie op dit moment op 54,5% van de apparaten met Android. Dit is wel degelijk een stuk hoger percentage, maar Jelly Bean werd, afgaande op de API Level 18, in juli 2013 gereleased. En los staat die versie ook nog maar op 4,2% van de apparaten. Met andere woorden, de fragmentatie van Android is, ondanks het hogere aantal apparaten dat over het besturingssysteem beschikt is veel lager dan bij iOS.

Update 19/01/2014: Inmiddels draait 79% van de iOS-apparaten op iOS 7, 22% op iOS 6 en 3% op een versie daarvoor. Grafiek vervangen door nieuwe.

Update 04/03/2014: En het blijft maar doorgaan; inmiddels zou al 82% van de iOS-apparaten op iOS 7 zitten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in