[update] iOS 7.1 beta 2 uitgebracht aan ontwikkelaars

Apple heeft vanavond de tweede beta voor iOS 7.1 uitgebracht aan ontwikkelaars. De nieuwe beta bevat verbeteringen in de stabiliteit en animaties, evenals diverse nieuwe functies. Zo is de optie om je Touch ID- en codeslotinstellingen aan te passen verplaatst, de lijstweergave in de Agenda-app is gewijzigd, men kan voortaan kaders om de knopjes tonen en meer.

Bijna een maand geleden bracht Apple de allereerste beta voor iOS 7.1 uit met heel wat nieuwe andere mogelijkheden. En hoewel latere beta’s meestal alleen met bugfixes komen lijkt Apple bepaalde functies gefaseerd uit te willen rollen. Dit zou wellicht kunnen betekenen dat we bij de volgende beta weer wat nieuwe functies gaan krijgen.

iOS 7.1 beta 2 bevat, zoals eerder gezegd verbeteringen en nieuwe features. We zullen jullie zoveel mogelijk tekst besparen door afbeeldingen te showen van de veranderingen. Die zijn allemaal hieronder te vinden.
Op de iPhone 4 is de tekst in het berichtencentrum wanneer je geen (gemiste) meldingen hebt wat donkerder

De oude lijstweergave uit iOS 6 en eerder is weer terug (zie onderaan in screen)

Links: de oude locatie voor de ‘Codeslot’-instellingen, rechts: de nieuwe locatie ervan
Links: de normale modus, rechts: modus met knopvormen ingeschakeld (let op navigatiebalk boven)
Indien Verhoog contrast is ingeschakeld toont het controlecentrum een donkere kleur en geen lichtgrijs meer
Naast de bovengenoemde toevoegingen is ook de performance duidelijk verbeterd. De animatie bij het openen van een app is een heel klein beetje verkort en bij het openen van het controlecentrum krijg je nu een soort bounce-effect te zien (hetzelfde zoals bij het openen van het berichtencentrum in principe).

Er worden nog meer beta’s verwacht en daarom waarschijnlijk ook wel nieuwe functies of meer verbeteringen. Dutch Tech houdt je op de hoogte van de ontwikkelingen hierbij.
iOS 7.1 beta 2 kan worden binnengehaald op de iPhone 4 en later, iPad 2 en later, iPad mini en later en de iPod touch van de vijfde generatie. De grootte van de update varieert per apparaat van 70 MB (iPhone 4) tot 120 MB (iPhone 5s).

UPDATE: Nieuwe screen + functie toegevoegd (zie laatste)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in