Symantec lanceert Storage Foundation 6.1

Symantec lanceert vandaag een nieuwe versie van zijn Storage Foundation-software waarmee datacenters SSD’s kunnen inzetten. Hiermee krijgen gebruikers 400 procent sneller toegang tot bedrijfskritische data en applicaties vergeleken met traditionele SAN’s. Het is op dit moment de enige dienst die deze voordelen biedt, ongeacht de storage hardware die gebruikt wordt. Gebruikers zijn hierdoor vrij om hun storage-infrastructuur-provider te kiezen en bedrijven kunnen sneller belangrijke beslissingen nemen.


De groei van bedrijfskritische data en applicaties ter ondersteuning van real-time besluitvorming vergroot de vraag naar SSD’s om de prestaties in het datacenter te verhogen. Vaak ontbrak bij de implementatie een centraal managementsysteem om de opslag efficiënt en effectief te beheren. Deze nieuwe versie biedt hier een oplossing voor, door klanten de mogelijkheid te bieden SSD’s te combineren met Direct-Attached Storage (DAS) en SAN’s, zonder afbreuk te doen aan de beschikbaarheid van één van de twee.
Highlights Storage Foundation 6.1:
·         Een leverancier-onafhankelijke en intuïtieve cache, mogelijk gemaakt door de SmartIO-technologie van Symantec. SmartIO detecteert kritische belasting door applicaties en cachet de belangrijke data via lokale SSD’s. Hiermee kan een prestatieverbetering tot 400 procent in vergelijking met traditionele opslagruimte behaald worden.
·         De Flexible Storage Sharing (FSS) technologie geeft op afstand toegang tot data op dezelfde manier als men toegang heeft tot lokale data. Hiermee kunnen organisaties een kostenbesparing behalen tot 80 procent door ‘commoditized storage-hardware’ te gebruiken die helpt ervoor te zorgen dat alle data beschikbaar, gekopieerd en beschermd is.
“Dit nieuwe aanbod van Symantec is ontworpen om klanten te laten profiteren van de nieuwe storage-mogelijkheden. In onze hedendaagse informatiegerichte wereld willen bedrijven zowel betere resultaten als kostenbesparingen behalen, en financieel gezien is het niet verstandig om bestaande opslagmogelijkheden te vervangen en nieuwe technologieën, zoals flash, in te voeren. Met Storage Foundation 6.1 kunnen klanten gemakkelijk de transitie naar nieuwe technologieën maken, door high-end oplossingen toe te voegen aan hun traditionele hardware-oplossingen, zonder de dienstverlening te verminderen”, aldus Ashish Nadkarni, Research Director, Storage Systems bij IDC.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in