Intel stimuleert innovatie in het onderwijs met de Intel Education Tablet en Intel Classmate PC

Intel heeft op de onderwijsbeurs BETT 2014 in Londen nieuwe referentie-apparaten gepresenteerd die helemaal klaar zijn voor innovatief onderwijs en de interactieve leeromgeving van de 21e eeuw. De nieuwe Intel Education Tablet en Intel classmate PC maken deel uit van Intel Education Solutions; een op het onderwijs gericht aanbod van apparatuur, software, content, diensten en – speciaal voor docenten – tools die de deskundigheid bevorderen.

Zowel de Intel Education Tablet als de classmate PC zijn robuuste, scholiervriendelijke apparaten die probleemloos een val van een schoolbureau van 70cm hoog aan kunnen(1). Ook zijn ze bestand tegen water en stof, waarmee de apparaten het leren op iedere plek en op ieder moment stimuleren.
“Docenten over de hele wereld willen het beste uit hun leerlingen halen en moedigen ze aan om ook na hun schoolopleiding te blijven leren,” zegt John Gavin, vicepresident Sales and Marketing Group bij Intel en general manager van het World Ahead Program. “Bij Intel geloven we dat de juiste technologie tot deze transformatie in het onderwijs kan leiden. Daarom ontwikkelen we tools die het leren levendig maken, waardoor leerlingen meer betrokken raken. Het resultaat is een toekomst waarin mensen beschikken over vaardigheden die nodig zijn om te groeien en kansen te grijpen.”
De Intel Education Tablet draait op Android 4.2 en beschikt over een aantal kindvriendelijke eigenschappen: door de rubberen randen aan de zijkant kan de tablet gemakkelijk door kleine kinderhanden worden vastgehouden, de aan/uit-knop is bestand tegen het betere duw- en trekwerk en de stylus is gemaakt voor een realistische pengrip. De 10-inch tablet is gebaseerd op een dual-core Intel Atom processor Z2520 en heeft een camera aan zowel de voor- als de achterzijde. 3G-ondersteuning is optioneel en de accu houdt het gemiddeld 12 uur uit(2), waardoor de tablet de hele dag gebruikt kan worden.
De processor heeft een kloksnelheid van 1,2 GHz en ondersteunt Intel Hyper-Threading Technology(3), een technologie die de efficiëntie van de processorkernen vergroot. Het geïntegreerde platform bevat verder een Intel Graphics Media Accelerator-engine met een grafische kern die rijke 3D-beelden, levensechte games en hardwarenmatige 1080p videocodering en -decodering van 30 frames per seconde ondersteunt. Allemaal nuttige functies in de leeromgeving van de eenentwintigste eeuw.
De 10-inch Intel Classmate PC maakt gebruik van een Intel Celeron processor N280 en draait op Windows 8.1. Versies die draaien op Windows 7 of Linux, gebaseerd op een Intel Celeron processor N2805 zullen later dit jaar worden geïntroduceerd. Het apparaat kan ook met touchscreen worden geleverd en beschikt over een draaibare camera.
De HP Classmate Notebook PC is het eerste product op basis van het nieuwe classmate PC referentie-ontwerp dat wereldwijd beschikbaar zal zijn, te beginnen deze maand in Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika.
“De HP Classmate Notebook biedt scholieren en docenten over de hele wereld toegang tot educatieve hulpmiddelen, educatieve apps en leerzame content,” zegt Gus Schmedlen, vice president PPS Education bij HP. “De HP Classmate kan bijdragen aan een zinvolle leeromgeving die leidt tot optimale resultaten.”
Het ontwerp van de nieuwe Intel Education Tablet en de classmate PC voorziet in specifieke educatieve mogelijkheden, zoals een gemakkelijk aan te sluiten vergrootglas en een temperatuursensor die eenvoudigweg in de koptelefoonaansluiting wordt geplugd. Dankzij deze opties kunnen leerlingen micro- en macroscopische beelden bestuderen en milieugegevens meten en analyseren. Op deze manier komt wetenschap tot leven en zijn scholieren niet meer aan het natuur- of scheikundelokaal gebonden om wetenschappelijke concepten te verkennen.
Intel Education Solutions voor in de klas
De Intel Education Tablet en classmate PC zijn krachtige leermiddelen die deel uitmaken van de Intel Education Solutions; een verzamelnaam voor tablets, laptops, software, content, diensten en tools ter bevordering van de deskundigheid van docenten. Het zijn allemaal middelen die tot doel hebben de betrokkenheid van de hedendaagse scholier bij het onderwijs en de leerstof te vergroten. Het Intel Education Software-pakket bevat apps en gereedschappen die de scholier stimuleren tot onderzoek en die de interesse in de leerstof verdiepen. Zo biedt de Kno-app – die nu ook deel uitmaakt van Intel Education – scholieren en docenten toegang tot een wereldwijde digitale bibliotheek met ruim 225.000 educatieve titels.
Intel gelooft dat technologie opvoeders, docenten, schoolleiders en IT-professionals in staat stelt om leerlingen beter voor te bereiden op een succesvol leven. Het fundament van Intel Education Solutions wordt gevormd door ruim tien jaar samenwerking en onderzoek in de ‘echte’ wereld: een solide basis die docenten helpt om leerlingen te inspireren, scholen ondersteunt in hun streven naar excellentie en IT-beheerders op school meer mogelijkheden biedt. De educatieve oplossingen van Intel hebben al tien miljoen leerkrachten in honderd landen geholpen om het onderwijs aan honderden miljoenen leerlingen te verbeteren.
1) 70 cm valbestendigheid and IP52 water- en stofbestendigheid
2) Scenario voor batterijgebruik: LCD altijd aan, 200nits; volume van de interne speaker op 50 procent, het volume van web, de videospeler en andere toepassingen op maximaal niveau.
Scenario 1: system idle, scenario 2: E-Reader, scenario 3: 720P videostreaming via wifii, scenario 4: web browsen, scenario 5: gaming (Fruit Ninja, etc.), scenario 6: Classroom Management (verbinding met pc van de leerkracht, LCD uitgeschakeld, koptelefoon, volume op 50 percent, scenario 7: MP3 afspelen
De in prestatietests gebruikte software en werklasten kunnen geoptimaliseerd zijn voor Intel microprocessors.
3) Beschikbaar op geselecteerde Intel Core processors. Vereist een systeem met Intel HT Technology. De daadwerkelijke prestaties kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke hardware en software die wordt gebruikt. Kijk voor meer informatie over welke processors Intel HT Technology ondersteunen op http://www.intel.com/info/hyperthreading.
4) Gebaseerd op een 10,1-inch LCD met een lage helderheid en uitgeschakelde WiFi-adapter en camera. De daadwerkelijke batterijlevensduur kan variëren, afhankelijk van de instellingen, het gebruik en de omgevingsomstandigheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in