iOS 7.1 beta 4 uitgebracht aan ontwikkelaars

Zoals eerder vanavond al deed vermoeden heeft Apple de vierde beta van iOS 7.1 uitgebracht aan ontwikkelaars en testers. In eerste instantie ging men ervan uit dat de nieuwe beta echter morgen pas uitgebracht zou worden. iOS 7.1 beta 4 is gemiddeld iets kleiner dan de derde beta (althans, op de iPhone 4s) en bevat wederom oplossingen voor problemen en nieuwe features. Lees verder voor meer informatie.

In tegenstelling tot de derde betaversie bevat de vierde minder ‘spectaculaire’ vernieuwingen, iets dat wellicht te maken heeft met het feit dat dit nog weleens de laatste versie voor de GM (Golden Master) zou kunnen zijn. Toch zijn er wel degelijk interessante veranderingen te vinden. Om te beginnen heeft Apple bepaalde animaties veranderd. Helaas kunnen we dit niet doormiddel van foto’s laten zien. De ‘Schuif om te ontgrendelen’-tekst op het beginscherm is een voorbeeld van waar de animatie veranderd is. Echter is er wel een bug bij de Nederlandse taal; het pijltje links van de tekst loopt net door de rand. Beetje slordig, maar dit zal bij een volgende beta ongetwijfeld opgelost worden.
Ook nieuw is de ondersteuning voor een mannelijke stem wanneer je Brits Engels kiest als taal voor Siri. De tekst bij het afsluiten van je iOS-apparaat is nu gewijzigd naar ‘Zet uit’, omdat het hiervoor iets teveel ruimte in beslag nam. Het bekende probleem waar mensen over spraken bij de vorige betaversie betreffende het vernieuwde toetsenbord, waarbij onduidelijk was of de Shift-knop wel of niet ingedrukt is, is nu ook uit de wereld geholpen. Daarnaast werkt Aankopen-pagina in de App Store weer naar behoren. Sommige ontwikkelaars zagen enkel iconen in een eerdere beta.
De beta voelt over het algemeen stabieler aan op de iPhone 4s, kan ik uit persoonlijke ervaring vertellen. Of de batterijduur verbeterd is moet nog blijken. Mocht het merkbaar verlengd zijn, dan lees je dit uiteraard in dit artikel.
Beschik je al over iOS 7.1 beta, update dan OTA (Over-the-Air) naar de vierde beta. Deze verloopt op 3 maart, wat betekent dat we sowieso voor die tijd nog een nieuwe beta zullen krijgen. Al kan al met zekerheid gezegd worden dat de publieke versie al ergens eind februari of begin maart uit zal worden gebracht. Ook hierover lees je natuurlijk direct op deze blog. Gebruik je nog geen iOS 7.1 beta? Registreer deze dan direct voor slechts €5,99 je UDID bij onze partner UDIDBeta.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in