Apple TV: van hobby naar miljardenbusiness

Nog niet zo lang geleden noemde Apple CEO Tim Cook de Apple TV een hobby. Nu is het ineens een miljardenbusiness geworden. Dat bleek uit cijfers die het Amerikaanse technologieconcern naar buiten bracht tijdens een aandeelhoudersconferentie in Cupertino. In 2013 zouden meer exemplaren dan ooit zijn verkocht, aldus Apple.

In 2012 ging de Apple TV vijf miljoen keer over de toonbank. Dit aantal is in 2013 verdubbeld naar tien miljoen. De settopbox kost gemiddeld $100 (€111 in Nederland, wat iets duurder is). Met andere woorden, dit betekent dat er in 2013 alleen al 1 miljard dollar aan verdiend is. Dit is inclusief de winst die is opgehaald met de verkoop van films en muziek in de iTunes Store.
Door dit succes zei Cook nog: “Difficult to Call It a Hobby”, ofwel dat het moeilijk is om het nog een hobby te noemen. We verwachten niet voor niets binnenkort een nieuw model met weer heel wat features. Apple is al begonnen met ‘het lozen van’ het huidige model; bij aanschaf van een Apple TV krijg je nu een gift card met een waarde van $25. Helaas geldt deze actie alleen in de Verenigde Staten.
Naar verluidt zal Apple ergens in de komende maand een evenement organiseren waar een nieuw model geïntroduceerd zal worden samen met iOS 7.1 en een update voor de huidige Apple TV-modellen. Natuurlijk is het de vraag wat voor vernieuwingen deze zal gaan bieden, maar het is in elk geval al zeker dat er betere integratie met gamecontrollers gaat komen, iets dat op de iPhone en iPad al sinds iOS 7 mogelijk is. Het lijkt ook een greep in de toekomst. Immers, er gingen al langer geruchten dat de Apple TV een App Store gaat krijgen en dat zou nog best eens binnenkort kunnen gaan gebeuren.
Apple liet overigens naast dit nieuws weten dat er dagelijks gemiddeld 40 miljard iMessage-berichten worden gestuurd. Ter vergelijking, bij WhatsApp ligt dit aantal op 50 miljard per dag. Wel zijn er enkele aspecten waar je goed rekening mee moeten houden voor een goede vergelijking: WhatsApp wordt in een beperkt aantal landen gebruikt, maar is wel op zowel de iPhone als op Android-toestellen en Windows-toestellen te vinden. iMessage is wereldwijd beschikbaar, maar alleen op de iPhone, iPad, iPod touch en Mac.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in