Facebook neemt WhatsApp over voor 16 miljard dollar

Facebook heeft voor een bedrag van maar liefst 16 miljard dollar de berichtendienst WhatsApp overgenomen. Het goede nieuws is dat de dienst zal blijven bestaan, net zoals met Instagram, ook overgenomen door het sociale netwerk, het geval is. Het is echter de vraag of WhatsApp-gebruikers niet zullen gaan lijden onder de beperkingen van Facebook. Er wordt nu al beweerd dat er reclame bij gaat komen, berichten binnenkort misschien wel beloond kunnen worden met een ‘like’ of iets dergelijks.
Het nieuws komt geheel onverwachts aan. Facebook kondigde het aan middels een persbericht samen met een officiëel document van toezichthouder SEC. Volgens Facebook blijft de naam ‘WhatsApp’ gewoon bestaan. En de applicatie zelf blijft eveneens bestaan.
WhatsApp kent op dit moment 450 miljoen gebruikers, welke allemaal minstens een keer per maand actief zijn. 70% van deze groep is zelfs dagelijks actief. Iedere dag komen er ruim 1 miljoen nieuwe gebruikers bij. Het mag dan ook zonder twijfel de vervanger van het sms’en en alle concurrenten worden genoemd.
De oprichters en investeerders van WhatsApp zullen 4 miljard dollar cash en 12 miljard aan aandelen van Facebook ontvangen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in