Firestarters en Discovery Channel komen met documentaire over Wearable Technology

Wearable Technology, de vijfde korte documentaire van firestarters en Discovery Channel, is vanaf donderdag 27 februari te zien op Discovery Channel. Deze aflevering zoomt in op de integratie van technologie in de mode-industrie en de vernieuwing van het vakmanschap als gevolg daarvan. Kleding met geïntegreerde technologie wordt nu al veel ingezet in de medische en sportwereld, en begint langzaam een plek te veroveren in de wereld van dehaute couture. Daarnaast laten steeds meer ontwerpers zich door 3D-printen inspireren tot innovatieve kunstwerkjes. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de toekomst van de mode-industrie? Ontdek het in firestarters | the Series: #05 Wearably Technology.
Ontwerpers van ‘wearable technology’ willen voorbij gaan aan het idee van gadgets en performance. Zij gaan in gesprek met technische partijen en maken draagbare items waarin ze betekenisvolle technologische toepassingen verweven. De grens tussen de drager en het instrument vervaagt, terwijl esthetica nog steeds de boventoon voert.
Naast wearable technology experimenteren ontwerpers ook met augmented reality en 3D-printen. Zo neemt Janne Kyttanen van Freedom of Creation de kijker mee naar het 3D-printlab, laat Marga Weimans haar semi-virtuele jurk tot de verbeelding spreken en geeft Pauline van Dongen een kijkje in haar atelier.
Firestarters the series
Firestarters | the series is een uniek samenwerkingsproject van Discovery Channel Benelux enfirestarters by Vodafone. In deze documentaireserie worden de verhalen verteld van creatieve voorlopers, jonge ondernemingen en innovatieve projecten. firestarters bezoekt Unseen, Amsterdam Dance Event, Museumnacht, IDFA en Amsterdam Fashion Week, waar mobiele technologie nieuwe ideeën uitlokt of tot wasdom brengt. Editing the World, Future Mix, Museum of the Future en Interactive Reality.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in