Firestarters organiseert workshop ‘A Streetview Story’ met Bert Hana

Op donderdag 6 maart van 18.30 tot 21.00 uur organiseert firestarters de workshop ‘A Streetview Story’ met acteur en theatermaker Bert Hana. In de onlangs verschenen documentaire Interactive Storytelling van firestarters en Discovery Channel liet Hana zien hoe mobiele technologie gebruikt werd bij het maken van zijn interactieve live documentaire #Alleman. Tijdens deze workshop biedt Hana het publiek een kijkje in het creatieve proces dat hieraan vooraf ging. De workshop is gratis en voor iedereen toegankelijk. Klik hier om je aan te melden.
A Streetview Story

In de workshop bespreekt Bert Hana opvallende Streetview-projecten die hem inspireerden bij het maken van de film, en nodigt hij de deelnemers uit om samen met hem live een interactief verhaal te maken. Van het publiek wordt gevraagd om voorafgaand aan de workshop op zoek te gaan naar een locatie waar een speciale herinnering aan kleeft en met een smartphone een foto te maken van deze bijzondere plek. Deelnemers zullen na inschrijving hierover meer informatie ontvangen. 

De workshop sluit naadloos aan op de vierde aflevering van firestarters | the Series, een reeks documentaires over creatieve trendsetters. De serie wordt uitgezonden op Discovery Channel en is online te zien. In de vierde docu #04 Interactive Storytelling volgen we naast Bert Hana, Bruno Felix van Submarine, filmmaker Brent Hoff & robot-artist Alexander Reben, IDFA Doclab coördinator Caspar Sonnen en interactief producer Alexandre Brachet.

#Alleman

In 1963 verscheen de documentaire Alleman van Bert Haanstra. Deze film, mede geschreven door Simon Carmiggelt, laat Nederlanders zien in hun dagelijks bestaan. Nu, vijftig jaar later, heeft theatermaker en acteur Bert Hana een live documentaire gemaakt getiteld #Alleman. Deze ode aan Alleman uit 1963, is samengesteld met beelden uit Google Streetview en beleefde zijn première op 24 november op het IDFA.

Bert Hana

Bert Hana is theatermaker en acteur. De voorstellingen van Bert Hana zijn door veelvuldig gebruik van projectie erg visueel van aard. Eerder maakte hij Straatfantast en Familiebezoek. Met zijn voorstelling Papadag won hij in 2009 de Dioraphte Amsterdam Fringe Award. Als acteur speelde hij onder andere in de korte film Suiker, die verschillende internationale prijzen in de wacht sleepte. Programma workshop ‘A Streetview Story’

18.00 – 18.30 Inloop
18.30 – 19.10 Presentatie over #Alleman door Bert Hana
19.10 – 19.20 Pauze
19.20 – 20.30 Workshop
20.30 – 21.00 Drankjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in