iOS 7.1 beta 5 nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Gisteren hoopten we er al op, maar niets bleek helaas minder waar. Echter wist Apple ons vanavond toch weer blij te maken, want de vijfde betaversie van iOS 7.1 is inmiddels alweer uitgebracht aan ontwikkelaars. Vanzelfsprekend zegt het bedrijf dat er ‘problemen zijn verholpen en verbeteringen zijn aangebracht’, maar in werkelijkheid zijn er meer veranderingen gedaan. De vijfde betaversie is met 57,4 MB op de iPhone 4s kleiner dan de vorige beta, maar of dat ook betekent dat er maar weinig is veranderd lees je verder in het artikel.

Apple staat erom bekend om gemiddeld vijf beta’s uit te brengen en dan met een Golden Master te komen. Niets is zeker, maar de kans hierop is vrij groot. Mocht ik het mis hebben, dan zullen we nog een zevende betaversie gaan krijgen.
Één van de vernieuwingen in iOS 7.1 beta 5 is de ondersteuning voor nieuwe Siri-stemmen voor de landen Australië, Verenigd Koninkrijk, Japan en China. Deze zouden van betere kwaliteit moeten zijn en daarnaast natuurlijker klinken. Ook heeft Apple opnieuw geëxperimenteerd met het toetsenbord. Er werd altijd geklaagd over de onduidelijke vormgeving ervan. In eerdere beta’s veranderde Apple de strak witte kleur naar een wat grijzere kleur, later is de Shift-/CapsLock-knop in een andere kleur getoond om verwarring te voorkomen wanneer het ingedrukt is. Dit bleek nog steeds onduidelijk (en daar kan ik zelf over meepraten). In de vijfde beta lijkt het dan toch eindelijk te zijn begrepen. Zie voor de veranderingen de screenshots hieronder:
V.l.n.r.: Shift uitgeschakeld, Shift ingeschakeld, Caps Lock
 
In enkele beta’s eerder introduceerde Apple de mogelijkheid om het bewegingseffect van achtergronden op de iPhone 4s en later in- of uit te schakelen. De knop hiervoor is nu wat prominenter en groter. Ook de tekst is veranderd naar ‘perspectiefeffect’. Hiernaast een screenshot ervan.
Overigens kan men voortaan ook goed in- en uitzoomen bij het kiezen van een wallpaper, dit was eerst niet mogelijk wat de nodige klachten opleverde bij veel gebruikers. Op dit punt heeft Apple dus ook weer goed geluisterd naar haar gebruikers.
Beschik je al over iOS 7.1 beta, update dan OTA (Over-the-Air) naar de vierde beta. Deze verloopt op 3 maart, wat betekent dat we sowieso voor die tijd nog een nieuwe beta zullen krijgen. Al kan al met zekerheid gezegd worden dat de publieke versie al ergens eind februari of begin maart uit zal worden gebracht. Ook hierover lees je natuurlijk direct op deze blog. Gebruik je nog geen iOS 7.1 beta? Registreer deze dan direct voor slechts €5,99 je UDID bij onze partner UDIDBeta.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in