iPhone 5s bestverkochte smartphone in Nederland

Waar de Samsung Galaxy S4 voorheen koploper was blijkt het toestel in december van de troon te zijn gestoten door de iPhone 5s. Dat meldt Tweakers op basis van statistieken van telecom-insider Danijel Dercksen van de site AllAboutPhones.

Het is niet vreemd dat de iPhone 5s het zo goed doet, maar normaal kun je ervan uit gaan dat de iPhone het in de Verenigde Staten alleen zo goed doet. In Nederland deed Samsung het namelijk altijd beter. Het verschil is overigens ook enorm, volgens Dercksen; de iPhone 5s verkocht in december maar liefst twee keer zoveel als de Galaxy S4.

De iPhone 5c doet het beduidend minder, simpelweg omdat veel mensen het nut niet zien van deze smartphone. Apple bracht beide toestellen in september uit. De iPhone 5c verving de iPhone 5 en kreeg ook een nieuw, plastic behuizing en heeft daarnaast een betere accu. Ondanks de positieve reacties van mensen die zelf de 5c hebben wordt het door velen als een flop gezien. De normale iPhones verkopen daarentegen alleen maar beter per generatie.
Het is nu de vraag of Apple met de volgende iPhone door blijft gaan met de iPhone 5c en in de toekomst nog met een nieuwe variant komt. Als we realistisch blijven is er een grote kans dat dit niet gebeurt, maar Apple is en blijft op dat gebied soms toch best koppig. Wellicht gaan ze gewoon door.
We hopen natuurlijk dat de iPhone 5s het de komende tijd zo goed blijft doen en de volgende iPhone opnieuw records te pakken krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in