McAfee lanceert tijdens Mobile World Congress gratis mobiele beveiligingssoftware voor consumenten

McAfee heeft vandaag een geheel gratis versie van McAfee Mobile Security aangekondigd, beschikbaar in 30 talen (waaronder Nederlands). Deze aankondiging maakt deel uit van een initiatief van Intel – het moederbedrijf van McAfee – om beveiliging tot een meer geïntegreerd onderdeel van de consumentenbeleving te maken. De gratis versie van McAfee’s beveiligingsapp voor Android beschikt over verbeterde beschermingsmogelijkheden en ontsluit voor het eerst hardwarematige beveiligingsfuncties in mobiele apparaten op basis van Intel-technologie. McAfee heeft onlangs ook McAfee Mobile Security for iOS gelanceerd, dat geheel gratis te downloaden is in de Apple iTunes app store.

Eerder dit jaar maakte Intel CEO Brian Krzanich tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas bekend dat het bedrijf onderdelen van McAfee’s mobiele beveiligingsoplossingen gratis zou gaan aanbieden. De aankondiging van vandaag is een belangrijke mijlpaal in het verwezenlijken van dat plan.
McAfee Mobile Security, nu gratis voor consumenten
McAfee Mobile Security, dat te downloaden is van de Google Play Store, biedt nu complete bescherming tegen privacy- en beveiligingsdreigingen, zonder dat de consument daarvoor hoeft te betalen. Volgens de bevindingen uit het recente McAfee-onderzoek ‘Liefde, Relaties en Technologie’, bewaren en delen consumenten steeds meer informatie op en via hun mobiele apparaten, echter zonder daarbij de nodige maatregelen te nemen om deze informatie en apparaten te beschermen.
McAfee Mobile Security is ontwikkeld met het oog op privacy en beveiliging. Het voorkomt inbreuk op de privacy, beschermt tegen dataverlies en identiteitsdiefstal, en biedt functies die helpen bij verlies of diefstal van het toestel. Verder biedt het beveiligingsfuncties op het gebied van anti-virus, app-bescherming, webbeveiliging en het filteren van telefoongesprekken en SMS-berichten. McAfee Mobile Security heeft in de meest recente test van AV-Test een detectiescore van 100% behaald en kreeg daarmee een topnotering onder de 30 deelnemende leveranciers aan deze onafhankelijke effectiviteitstest.
Onlangs is ook McAfee Mobile Security for iOS-toestellen gelanceerd, met diverse beschermingsfuncties die tot nu alleen beschikbaar waren voor Android-gebruikers. Deze gratis software biedt iPhone- en iPad-gebruikers onder andere een sterk beveiligde digitale ‘kluis’ voor persoonlijke informatie, een beveiligingscamera, detectie van pogingen om de iPhone te ‘jailbreaken’, backupfunctionaliteit en meer.
McAfee Mobile Security verbeterd
Tussen 2012 en 2013 is de hoeveelheid Android-malware bijna verdrievoudigd, zo blijkt uit McAfee’s derde Consumer Mobile Security Report. De nieuwste versies van McAfee Mobile Security, ook de gratis versie, beschikken over diverse functies die consumenten beschermen tegen kwetsbaarheden en helpen bij verlies of diefstal van een toestel. Met de nieuwe WiFi Security-functie kunnen gebruikers zonder zorgen verbinding maken met WiFi-netwerken, in de wetenschap dat McAfee een waarschuwing geeft wanneer het netwerk waarmee zij een verbinding willen maken riskant is of niet is beveiligd met een wachtwoord.
Bij diefstal of wanneer de software verdacht gedrag detecteert, zoals meerdere onsuccesvolle pogingen om een toestel te ontsluiten, kunnen gebruikers de nieuwe CaptureCam-functie aanzetten. Deze kan automatisch een foto nemen van de persoon die het toestel op dat moment vasthoudt. Deze foto wordt, samen met locatiegegevens, naar de geregistreerde eigenaar van het toestel gestuurd, zodat deze kan zien wie het verloren of gestolen toestel in zijn of haar bezit heeft. De nieuwe SOS-functie slaat ook de laatst bekende locatie van een toestel op wanneer de batterij leeg raakt.
McAfee Mobile Security biedt nu diverse beveiligingsfuncties op kernel-niveau, dankzij integratie met Intel Device Protection Technology. In combinatie met een beveiligingsdienst zoals McAfee Mobile Security, is deze technologie in staat om een toestel proactief te blokkeren en te beveiligen tegen malware afkomstig van kwaadaardige applicaties en websites, met een minimale impact op de batterijlevensduur en de prestaties.
Partnerovereenkomsten
McAfee heeft nieuwe partnerovereenkomsten gesloten met een aantal van de grootste merken ter wereld. Verizon en LG zijn toegevoegd aan de lijst van ruim 110 partners. Door met deze merken samen te werken, kunnen de beide partners hun gecombineerde krachten inzetten om consumenten beter te beschermen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in