[update] Apple brengt iPhone 5c met 8 GB opslag uit, maar niet in Nederland

Apple heeft vandaag een 8 GB-model van de iPhone 5c uitgebracht. Gisteren ging het gerucht al rond via een Duitse website, nu blijkt het echter ook te kloppen. De nieuwe variant is Apple’s reactie op de tegenvallende verkoop van het toestel. Het is de vraag of met een 8 GB-model de verkoop opgeschroefd kan worden.

Toen Apple in september de iPhone 5c als aanvulling op de iPhone 5s introduceerde waren de meningen verdeeld. Sommigen zagen het idee van een plastic iPhone wel zitten, onder meer omdat deze fijner in de hand ligt dan de reguliere toestellen. De kwaliteit blijft ongeëvenaard, omdat het materiaal erg sterk is. Dankzij de kleuren van de 5c is er ook wat meer vrijheid qua keuze. Echter, er zijn enkele minpunten bij het toestel: de hardware is gelijk gebleven ten opzichte van de iPhone 5 én de prijs is erg hoog. Vooral omdat mensen dachten dat de ‘c’ in de naam ‘cheap’ (= goedkoop) zou betekenen. Niets bleek helaas minder waar.
Met de 8 GB-variant wil Apple hier wellicht een klein beetje verandering in gaan brengen. Waar eerst het goedkoopste model met 16 GB opslag €599 kostte is nu het goedkoopste model €549, een verschil van €50. Niet erg spectaculair goedkoop, maar het is een begin. Misschien dat de iPhone 5c bij de introductie van de volgende iPhone de prijs van de iPhone 4S gaat krijgen (€399).
Ook besloot Apple de iPad 2 uit de schappen te halen en deze te vervangen door de iPad met Retina-display, ook wel bekend als de iPad 4. De tablet was na de introductie van de iPad Air en iPad mini met Retina-display weggehaald, maar is nu weer terug. De iPad met Retina-display is verkrijgbaar voor €379. Je krijgt dan een 16 GB-model.
De iPad met Retina-display heeft een 9,7-inch retina-display, een A6X-chip met quad-core graphics, supersnel (mobiel) internet en natuurlijk iOS 7. De iPad 2 had géén retina-display, een A5-chip en iOS 7 kan er uiteraard op worden geïnstalleerd.
Op dit moment is de iPhone 5c met 8 GB opslag nog niet in de Nederlandse Apple Online Store verkrijgbaar, maar verwacht wordt dat dit later vandaag nog zal gebeuren. De iPad met Retina-display daarentegen is wel al te bestellen.

Update 16:34: Apple heeft laten weten dat de iPhone 5c met 8 GB opslagruimte níet in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Alleen het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Australië en China vallen onder ‘de gelukkige’ landen.

2 REACTIES

    • De iPhone 5s is momenteel alleen verkrijgbaar met 16 GB, 32 GB en 64 GB. Het is mogelijk dat we over twee jaar, als de iPhone 5s het 'oudst' beschikbare toestel is, een 8 GB-variant krijgen. Of het nuttig zal zijn, durf ik niet te zeggen. Bedenk dat bij de iPhone 5c met 8 GB slechts minder dan 5 GB voor de gebruiker zelf is. Dat is enorm weinig. Dus er is ook een kans dat Apple de komende jaren geen 8 GB meer zal produceren voor de iPhone, maar 16 GB voort budgetmodel zal hanteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in