Firestarters presenteert workshop 3D-printen met Janne Kyttanen

Ontwerper Janne Kyttanen geeft op donderdag 3 april van 18.30 tot 21.00 uur een workshop 3D-printen in de firestarters Studio. In de documentaire Wearable Technology nam Janne ons mee naar het 3D-lab. Samen met innovatief ontwerpster Pauline van Dongen bedacht hij de befaamde Morphogenesis schoenen. Deze voetjuweeltjes ontgingen ook Lady Gaga niet, die ze eens van Pauline leende. Reserveer snel een plekje voor de workshop en leer driedimensionaal printen van een van de beste en creatiefste designers ter wereld.Janne Kyttanen
Janne startte zijn designstudies in Barcelona, waarna hij uitweek naar Nederland om af te studeren aan de Gerrit Rietveld Academie. Sinds de ontwerper halverwege de jaren 90 voor het eerst een 3D-printer spotte, ziet hij elk object om hem heen in wireframe.
Tijdens zijn studies voorzag hij een toekomst waarin producten in computerdata zouden transformeren en zo makkelijk als MP3’tjes gedistribueerd zouden worden. Die visie was zo helder dat hij nooit meer een object met de hand maakte.
In 2000 richtte Janne het 3D ontwerpbureau Freedom of Creation op. Momenteel is hij creatief directeur bij 3D Systems; het grootste 3D-printbedrijf ter wereld. Als een pionier op het gebied van design en 3D-printen, heeft Janne werk gemaakt voor merken zoals Hyundai, Asics, Autodesk, Havana Club, Nivea, NIKE, Rabobank, Philips en L’Oreal.
Het werk van de visionair is internationaal tentoongesteld en geïntegreerd in permanente design collecties in toonaangevende galerieënen musea, zoals MOMA, FIT, MAD en het Vitra Design Museum.
firestarters | the Series
De workshop sluit naadloos aan op de vijfde aflevering van firestarters | the Series, een reeks documentaires over creatieve trendsetters. firestarters | the series: #05 Wearable Technology is de vijfde in de reeks en zoomt in op de integratie van technologie in de mode-industrie. Eerder verschenen de documentaires Editing the World, Future Mix, Museum of the Future en Interactive Storytelling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in