Intel geeft nieuwe dimensie aan de desktop PC

Intel heeft tijdens de Game Developer Conference in San Francisco nieuwe producten, mogelijkheden en softwarepartnerschappen aangekondigd, waar het bedrijf een nieuwe dimensie wil geven aan desktop computing. Nieuwe form factors, zoals mini PC’s en desktop All-in-Ones (AIO’s) New+4th+Gen+Core+K+Package-webzorgen voor sterkere interesse in de desktop en Intel komt met nieuwe mogelijkheden die voorzien in de behoeften van zowel consumenten als bedrijven. Intel heeft ook nieuwe producten op stapel staan die specifiek zijn gericht op de ‘PC enthusiast’: een belangrijke groep voorstanders van de desktop PC. Intel zag vooral in Q4 van 2013 een aanzienlijke toename in het desktopsegment, met een groei van 7 procent ten opzichte van een jaar eerder.

“De desktop is een groot en belangrijk segment voor Intel”, zegt Lisa Graff, vice president en general manager van Intels Desktop Client Platform Group. “De ‘PC enthusiasts’ zijn het hart en ziel van de desktop en ze hebben ons om meer gevraagd. En dat gaan we ze geven: meer cores, betere overklokmogelijkheden en hogere snelheden.”
                        
Intel gaf een preview van een speciale ‘unlocked’ 4e generatie Intel Core processor, met de codenaam ‘Devil’s Canyon’. Deze processor, die medio 2014 wordt verwacht, beschikt over een betere warmtegeleiding en andere materialen waarvan wordt verwacht dat ze aanzienlijke prestatieverbeteringen mogelijk zullen maken, evenals meer mogelijkheden voor overklokken. Voor wie op zoek is naar een desktopprocessor met de meeste cores en de hoogste geheugenbandbreedte, komt Intel in de tweede helft van dit jaar met een 8-core, 16-thread Intel Core processor Extreme Edition. Deze processor zal het nieuwe DDR4-geheugen ondersteunen en zeer hoge prestaties bieden voor gaming, video-editing, 3D-content en andere veeleisende toepassingen.
Intel is ook van plan om een Intel Pentium processor Anniversary Edition uit te brengen, ter gelegenheid van het feit dat het Pentium-merk ruim twintig jaar geleden werd gelanceerd. Deze speciale editie van de Pentium-processor is ‘unlocked’, waardoor deskundige gebruikers de snelheid van de processor en van het geheugen kunnen verhogen, onafhankelijk van de overige systeemcomponenten. Intel bevestigde tevens plannen om ‘unlocked’ versies uit te brengen van de toekomstige 5e generatie Intel Core processor met Iris Pro-graphics (codenaam: ‘Broadwell’).
Meer diversiteit op de desktop
De groei van de desktopmarkt wordt gestimuleerd door een aantal nieuwe form factors. Hieruit blijkt dat mensen op zoek zijn naar creatieve designs die gebruikmaken van het complete aanbod aan desktopprocessors en -mogelijkheden van Intel. Van miniatuur-PC’s op ongewone plekken zoals boten en kiosks, tot een complete reeks nieuwe, compacte Steambox gamingsystemen en draagbare AIO PC’s voor in de keuken. Voortbouwend op deze nieuwe designs heeft Intel samenwerkingsovereenkomsten gesloten met tal van softwareontwikkelaars, om aantrekkelijke multi-user/multi-touch (MU/MT) consumentenapplicaties te ontwikkelen, zoals bordspellen en educatieve titels, die zich bij uitstek lenen voor het formaat en de aanraakfunctionaliteit van AIO PC’s.
Er zijn twaalf nieuwe softwaretitels aangekondigd, waarmee nu in totaal 170 MU/MT-applicaties beschikbaar zijn. Tot de nieuwe titels behoren: Sonys Wheel of Fortune, Legacys Crayola’s Color, Draw and Sing en Tarzan Unleashed, Sesame Streets Prankster Planet: Banana Blast Off!, Ubisofts Chubby Kings Penguins, Black Manas Home Interior Design, Nuiteqs Snowflake ABC en Entertainment Suites, Omnivisions Halli Clack en Halli Galli, Konnects Parking Friendzy en Playtales’ Interactive Storybook.
Intel demonstreerde tevens een referentie-ontwerp van een draagbare AIO PC, genaamd ‘Black Brook’. Dit is een zeer dun en lichtgewicht systeem, voorzien van innovatieve mogelijkheden waarmee overal in huis nieuwe gebruikersbelevingen mogelijk zijn. Black Brook is onder andere uitgerust met een Intel RealSense 3D-camera, vier microfoons, hoge kwaliteit audio en een full HD-scherm.
Intel Ready Mode: desktop PC direct klaar voor gebruik
Intel Ready Mode-technologie, die reeds beschikbaar is op systemen van enkele OEMs en die dit jaar in vele andere nieuwe systemen wordt verwacht, maakt gebruik van nieuwe energiebesparende functies in de 4e generatie Intel Core processors. Hiermee zijn desktopcomputers altijd direct klaar voor gebruik, terwijl slechts zeer weinig energie wordt verbruikt. Met een systeem dat is voorzien van Intel Ready Mode-technologie, gecombineerd met nieuwe softwaretitels, kan de desktop PC altijd meteen gebruikt worden en zijn alle apps en informatie up-to-date.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in