iOS 6.1 nu voor de Apple TV beschikbaar

Naast iOS 7.1 stelde Apple vanavond ook iOS 6.1 voor de Apple TV beschikbaar. De update, welke vanaf iedere tweede en derde generatie Apple TV gedownload en geïnstalleerd kan worden biedt vanzelfsprekend weer leuke nieuwe features. Lees verder voor een overzicht hiervan.

De Apple TV is normaal een apparaatje dat minder aandacht krijgt dan de iPhone en iPad, vooral qua software-updates. Dat blijkt ook weer uit de vernieuwingen van deze keer. De enige verandering die duidelijk zichtbaar is, is de knop ‘Hoofdmenu’ die toegevoegd is aan de instellingen. Voorheen heette dit ‘Beperkingen’ en stond het onder ‘Toegankelijkheid’.

Het menu ‘Hoofdmenu’ kan gebruikt worden om aan te geven welke applicaties wel of niet mogen worden weergegeven op het hoofdmenu, ofwel het belangrijkste menu van de Apple TV. Het kan trouwens zelfs nog makkelijker. Door de grote ronde knop, ook wel bekend als de ‘Enter’-knop op je Remote-afstandsbediening ingedrukt te houden op een applicatie en dan op de ‘play/pause’-knop te drukken krijg je ook de mogelijkheid om een app te verbergen. Je kunt dit weer ongedaan maken door naar ‘Hoofdmenu’ te gaan bij Instellingen.
Ook nieuw is de mogelijkheid om AirPlay via iTunes in de Cloud af te spelen in plaats van via AirPlay. Het voordeel hiervan is dat je iPhone of iPad dan niet nodig is. Je stuurt de gegevens in feite naar Apple en dan wordt de content via de cloud afgespeeld. Dit beperkt zich tot aangeschafte muziek en films.
Tot slot is er een optie toegevoegd die extra veiligheid garandeert. Nu kun je voortaan laten controleren welke apparaten AirPlay willen gebruiken op jouw Apple TV. Hiervoor is dan een eenmalige schermcode voor vereist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in