‘iOS 7.1 vóór 11 maart beschikbaar voor publiek’

Naar verluidt zal Apple nog voor 11 maart iOS 7.1 uitbrengen voor de iPhone, iPad en iPod touch. Althans, dat beweert John Gruber, een bekende Apple-blogger. Hij zou vernomen hebben dat de applicatie die voor het iTunes Festival die plaatsvindt van 11 tot en met 15 maart de nieuwe iOS-versie als vereiste stelt. Als dit inderdaad zo is, dan moet deze nog voor het evenement uitgebracht worden.

Apple bracht tot nu toe 5 beta’s van iOS 7.1 uit welke keer op keer weer wat nieuwe features met zich meebrachten en problemen oplosten. Het lijkt nu dan ook klaar te zijn voor release. Zeker als de bewering van Gruber inderdaad klopt.
Toch zijn er een paar kanttekeningen, welke kunnen aantonen dat de release wat later zal komen. Ten eerste zou het zelfs te laat zijn als iOS 7.1 vandaag zou worden uitgebracht. Immers, voordat iedereen aan een nieuwe iOS-versie zit ben je al heel wat verder. Het is moeilijk om in amper een week tijd ruim 700 miljoen (waarvan minstens 82% iOS 7 gebruikt) mensen te gaan dwingen te updaten. Daarnaast heeft Apple nog geen GM, ofwel Golden Master, uitgebracht. Dit gebeurt altijd voor de publieke release om ontwikkelaars hun apps alvast ondersteuning te kunnen gaan bieden voor een nieuwe versie. Dit is bij kleinere versies nooit nodig, maar updates zoals iOS 7.1 hebben dit wel degelijk nodig.
Het is dus de vraag of we iOS 7.1 inderdaad ergens dezer dagen kunnen verwachten. Het is wel al heel erg zeker dat de update deze maand nog beschikbaar komt. Uiteraard houden we je ervan op de hoogte. Ben je benieuwd naar de vernieuwingen in iOS 7.1? Bezoek dan eens onze speciale iOS 7.1 beta-pagina.

Update 7 maart 2014: Inmiddels is de iTunes Festival-app aangepast voor de volgende editie, maar de vereiste staat nu vast op ‘iOS 7.0 en hoger’. Met andere woorden, het gerucht in dit artikel is hierbij ontkracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in