Johan Dijkstra geeft firestarters workshop ‘films maken met je iPhone’

Op donderdag 27 maart van 18.30 tot 21.00 uur organiseert firestarters de workshop ‘films maken met je iPhone’. De workshop wordt gegeven door filmmaker Johan Dijkstra, wiens iPhone-film ‘A Little More Drama’ vorig jaar werd uitgeroepen tot Beste Film tijdens het San Francisco Filmfestival. Tijdens de workshop laat filmmaker Johan Dijkstra zien hoe je te werk kunt gaan met een telefoon, spiegelreflexcamera of Go Pro. Het aantal plaatsen voor de workshop is beperkt, dus meld je snel aan om erbij te zijn!

Vroeger was een film maken alleen weggelegd voor een kleine groep elite, insiders en filmacademici. Tegenwoordig kunnen ook creatievelingen zonder achtergrond zich bewijzen in en zelfs ontdekt worden door de filmindustrie. Die ontwikkeling is met name te danken aan het internet en steeds toegankelijkere apparatuur.
In Hollywood wordt uiteraard veel uit de kast getrokken om een verhaal nog gelikter en vernieuwender vast te leggen. Maar wie de emotie van de kijker weet te beïnvloeden, sfeer kan creëren, creatief is, en een goed verhaal vertelt komt ook met een iPhone en iMovie heel ver.
Johan Dijkstra won met zijn iPhone-film ‘A Little More Drama’ een prijs op het San Fransisco Filmfestival in 2013. Wat begon als een geintje werd een cinematografisch hoogstandje waarmee de filmmaker internationaal aandacht op zich vestigde. In het dagelijkse leven is Johan veel op pad voor nationale omroepen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in