Microsoft voegt integratie Skype toe aan Outlook.com

Skype heeft vanavond op haar blog laten weten dat gesprekken via de dienst voortaan via Outlook.com gedaan worden. Tot voorheen was je altijd aangewezen op het programma, nu kan het via iedere webbrowser. Hoewel de chatdienst op het eerste gezicht nogal beperkt is via Outlook, biedt het in elk geval de basisfunctionaliteit. En dat is natuurlijk: chatten!

Door op de website van Outlook rechtsbovenin op het icoontje van berichten te klikken (welke standaard ook gebruikt wordt voor de tegel in Windows 8) verschijnt er rechts een deelvenster van Skype. Wat gelijk opvalt is dat het eruit ziet alsof het direct van Windows Phone komt. En dat mag gerust gezegd worden, want het chatvenster is extra smal. Voordeel is meteen dat de hele gebruikservaring van Outlook.com niet verloren gaat. Want je gebruikt het normaal om je mail te beheren. Door Skype toe te voegen krijg je net dat beetje extra functionaliteit erbij. Voor mensen die regelmatig achter een andere computer zitten kan het dan ook handig zijn.
Wat op dit moment nog niet mogelijk is bij Skypen via Outlook.com, is groepsgesprekken houden. Dit kan wel met de (desktop)applicatie, maar ontbreekt tot op heden bij de webvariant. Of we de feature in de nabije toekomst nog kunnen verwachten is nog maar de vraag. Het is wel één van de meest gebruikte functies van Skype.
Microsoft bracht Skype al op kleine schaal uit naar het publiek, inmiddels is dit dus wereldwijd het geval. Wel dient men eerst over een plugin te beschikken voor het gebruikt kan worden. Beschik je tevens over de nieuwste Windows-versie, dan is videobellen in HD-kwaliteit mogelijk.
Skype kent momenteel 300 miljoen maandelijks actieve gebruikers hebben. Outlook.com heeft meer dan 400 miljoen gebruikers. Microsoft kocht chatdienst Skype in 2011 voor maar liefst $8,5 miljard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in