Ondersteuning Windows XP vervalt op 8 april

Windows XP kennen we waarschijnlijk allemaal wel. Het besturingssysteem dat tot op heden zelfs nog zeer populair is. Zo gebruikt bijna twee op vijf gemeenten in Nederland het nog. Voor Microsoft was dat onlangs ook aanleiding om hen te waarschuwen. Want op 8 april vervalt officiëel de ondersteuning voor deze Windows-versie.

Microsoft heeft een speciale webpagina hierover. Het bedrijf raadt mensen die Windows XP nog gebruiken om over te stappen naar Windows 8.1. De pagina meldt ook dat ondersteuning voor Office 2003 stopgezet zal worden vanaf 8 april. Dit betekent dat voor beiden geen beveiligingsupdates meer zullen verschijnen die normaal ervoor zorgen dat veiligheid gegarandeerd blijft.

Nu zul je vast denken, zo erg zal dat toch niet zijn? Nou, dan heb je het toch mis. Want zonder al die extra beveiligingsupdates kan een computer met Windows XP een heel aantrekkelijk doelwit worden voor hackers. Met als gevolg dat je last krijgt van virussen, malware en andere dingen die schade kunnen toebrengen aan je computer. Goede antivirus software zal niet genoeg zijn om dit alles te voorkomen.
Microsoft gaat gebruikers van Windows XP waarschuwen met een pop-up melding om hen ervan op de hoogte te stellen dat hun computer risico loopt als er geen upgrade wordt gedaan naar een nieuwere versie van het besturingssysteem. Ook komt Microsoft met PCmover Express for Windows XP waar gebruikers eenvoudig hun bestanden mee kunnen overzetten naar Windows 7, 8 of 8.1.
Dutch Tech raadt iedereen die nog Windows XP gebruikt over te stappen naar Windows 8.1 voor de beste ervaring. Veel mensen zien deze versie als een flop, maar je bent dan in ieder geval helemaal up-to-date. En uiteindelijk leer je er zodanig mee te werken dat je niet meer anders wilt. Wij schreven eerder over over Windows 8 en 8.1, dus als je er meer over wilt weten dan kan dat uiteraard. Als je nog Office 2003 gebruikt, stap dan over op Office 2013. Ook daar is een artikel aan toegewijd.
Meer informatie: Windows 8 en Windows 8.1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in