Orange Business Services sluit zich aan bij EU-initiatief voor de ontwikkeling van het eerste cloud gebaseerde ERP-managementsysteem voor de scheepvaart

Orange Business Services sluit zich aan bij een initiatief dat door de Europese Unie wordt gesponsord, om een centrale rol te spelen in de ontwikkeling van nieuwe business intelligence- en IT-standaarden. Deze standaarden worden opgezet om managementtools voor de scheepvaartindustrie te verbeteren. Eén van de belangrijkste doelen daarbij is om scheepvaartmaatschappijen te helpen bij complexe besluiten, aan de hand van valide en actuele informatie over de lifecycle-managementprocessen van schepen. Hierbij wordt het eenvoudig om de scheepvaart te beheren en kan de scheepvaart in de corporate infrastructuur van het bedrijf worden geïntegreerd. Daardoor kunnen zakelijke beslissingen real-time worden ondersteund en kosten worden bespaard. Ook worden zo de veiligheid en het welzijn van de bemanning verbeterd.

Als onderdeel van het EIS (“Exzellenzinitiative Schiffsmanagement”) –initiatief zal Orange Business Services als enige leverancier optreden voor het scheep- naar waltransport en voor de vaart en land gebaseerde communicatie-infrastructuur. Als onderdeel van dit project zal Orange een cloud gebaseerde satellietoplossing implementeren, voor diverse schepen die door COLUMBIA Shipmanagement worden beheerd, één van de vier grootste scheepsmanagers wereldwijd. Dit initiatief behelst de ondersteuning van de European Regional Development Fund (ERDF) en de stad Hamburg in Duitsland. Hamburg is één van de meest invloedrijke maritieme centra van de wereld en de thuisbasis van de twee na grootste containerhaven van Europa. Dit project zal bovendien de competenties op het gebied van gespecialiseerde maritieme IT-systemen in Hamburg versterken.
De oplossing die door Orange wordt aangeboden, bestaat uit de communicatie-hardware voor de schepen, een datacenter aan land en het ontwerp en de ontwikkeling van optimalisatietools voor het verkeer. De integratie van satellietcommunicatie met Business VPN, een volledig beheerde IP gebaseerde VPN-dienst met private toegang tot cloud-diensten, zorgt ervoor dat COLUMBIA Shipmanagement in staat is om gebruik te maken van een veilige oplossing voor hoge prestaties, zonder afhankelijk te zijn van het internet.
“Communicatie op zee zorgt voor specifieke uitdagingen. Historisch gezien is het altijd een bron van belemmering geweest. Denk aan de kosten, prestaties en ondersteuning. Met de steun van Orange Business Services willen wij dit project inzetten om oplossingen te testen en te ontwikkelen die de industrie zal helpen grote stappen te zetten en nieuwe standaarden in maritieme IT vast te leggen. We willen met dit initiatief een op afstand beheerbare geïntegreerde communicatie- en applicatie-infrastructuur bouwen voor aan boord. Hiermee zullen schepen op intelligente wijze met de kantoren kunnen worden verbonden tegen de scherpste prijs. We zijn ontzettend trots dat wij het voortouw nemen in dit project,” zegt Timothy Scheller, project manager bij COLUMBIA Shipmanagement.
“Met het nieuwe cloud gebaseerde platform kunnen wij laten zien hoe verbeterde communicatie tussen schepen en het management zakelijke tools en beslissingen zal stroomlijnen,” zegt Michel Verbist, Hoofd Internationale Business Development Satelliet bij Orange Business Services. “Real-time scheep- naar walcommunicatie kan een concurrentievoordeel bieden voor zowel grote als kleine scheepvaartmaatschappijen over de hele wereld. We kijken uit naar meer spelers in de maritieme sector om in de aankomende maanden meer innovatieve cloud-oplossingen aan te kunnen bieden.”
Orange Business Services heeft een stevige track record in de scheepvaart en de maritieme industrie en levert een breed scala aan oplossingen, van satellietcommunicatiesystemen tot telepresence en nu ook cloud-oplossingen aan acht van de top tien containerscheepvaartbedrijven wereldwijd.
Naast Orange Business Services zijn er nog een aantal andere partijen die mee zullen werken aan de vijf deelprojecten van het EIS, zoals DNV/GL Group, evidanza AG, Humance Maritime Services GmbH, MarDynamics en Portal Systems. Dit consortium wil gezamenlijke verkoopactiviteiten gaan ontplooien en afspraken gaan maken voor gezamenlijke onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten in Hamburg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in