Speel Genes in Space tegen kanker

Speel nu het spannende spel Play to Cure: Genes in Space en help kanker te bestrijden. Dit fantastische spel is uitgekomen op 4 februari 2014, wereldkankerdag. Door dit gratis spel te spelen help je wetenschappers en biologen data te verzamelen en vertalen, waarmee medicijnen tegen kanker kunnen worden ontwikkeld. Dus download dit spel nu op je smartphone en help kanker de wereld uit.

Het spel Play to Cure: Genes in Space
In Genes in Space is je missie om de fictieve substantie Element Alpha te verzamelen. Element Alpha stelt de genetische gegevens voor voor van verschillende soorten kanker. Terwijl je door de ruimte vliegt, moet je zoveel mogelijk van het waardevolle Element Alpha verzamelen. Onderweg moet je de rondvliegende asteroiden ontwijken en vernietigen. De door jou verzamelde Element Alpha kan je gebruiken om upgrades voor je ruimteschip te kopen.
De wetenschap achter het spel
 Wetenschappers besteden veel tijd aan het vergelijken van genetische gegevens van verschillende soorten kanker. Als er bij verschillende soorten kanker dezelfde celafwijkingen gevonden worden, dan kan dat erop wijzen dat die celafwijkingen de oorzaak zijn van de kanker. Dit kost de wetenschappers echter enorm veel tijd. Jij kan hen hiermee helpen door Genes in Space te spelen. Terwijl jij met je ruimteschip door de ruimte navigeert en Element Alpha verzamelt, analyseer je genetische gegevens op celfouten. Hiermee neem je wetenschappers uren werk uit handen. Tijd die zij kunnen besteden om de door jouw geanalyseerde gegevens te verwerken in middelen om kanker te bestrijden.
De ontwikkeling van Genes in Space
In maart 2013 zijn academici, wetenschapers, spelontwikkelaars en gamers rond de tafel gaan zitten met mensen van Cancer Research UK, Amazon Web Services, Facebook en Google. Dit vond plaats in een weekend dat GameJam werd genoemd. Het was de bedoeling dat tijdens GameJame een spel ontwikkeld zou worden waarmee data vertaald kon worden. Dit is verder ontwikkeld tot het spannende spel Genes in Space. Op wereldkankerdag 2014, 4 februari, hebben PokerStars en The Rational Group, de twee grootste merken van online pokerspellen, het spel op hun sites gelanceerd.
Kanker bestrijden door een spel te spelen?
Een unieke manier om te helpen kanker te bestrijden. Je hoeft geen geld over te maken, je hoeft geen bergen te beklimmen. Het enige dat je hoeft te doen is het spel downloaden en spelen. Je kan Genes in Space gratis downloaden in de Apple Store of via Google Play. Hoe meer mensen het spel spelen, hoe meer gegevens er geanalyseerd worden, hoe sneller er antwoorden komen op de moeilijkste vragen in de strijd tegen kanker. Wil je de wetenschappers helpe in hun strijd tegen deze dodelijke ziekte? En speel je graag spelletjes? Download Games in Space dan op je smartphone en speel dit spannende spel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in