Top 3 apps om flitspalen te slim af te zijn

Een onverwachte brief van het Centraal Justitieel Incassobureau. Vaak 1 á 2 maanden na de snelheidsovertreding en altijd zonde van het geld! Waar vroeger speciale apparatuur aangeschaft moest worden voldoet nu een simpele, gratis app op je smartphone om een einde te maken aan deze vervelende boetes. De beste drie zetten we voor je op een rij.

CamSam
CamSam, beschikbaar voor Android en Windows Phone 8, bijt het spits af met een erg duidelijke interface waarbij slechts de belangrijkste onderdelen worden weergegeven op het display. De gevarenmeter (drie gekleurde pijltjes), de nabije flitspalen, de snelheid en ten slotte de mogelijkheid om een flitser te melden vormen de ruggengraat van deze app. CamSam biedt de mogelijkheid om zelf te filteren welk soort palen, mobiel of vast, je wel wilt zien en welke niet. Daarnaast biedt de app ook file-informatie.
Het zoeken van het GPS-signaal gaat snel en de app laat zich eenvoudig bedienen. Naast de gratis variant is er overigens ook een betaalde plusvariant op Android met geverifieerde flitspaalwaarschuwingen.
Voordelen: Wereldwijd te gebruiken. Duidelijke interface en melding. Ook offline te gebruiken
Nadelen: Plus-versie is betaald. Community in Nederland die flitspalen meldt relatief klein
Flitsers
De simpelste app is Flitsers. Met 160.000 actieve gebruikers is er genoeg input voor deze overzichtelijke app. Wat opvalt, is dat Flitsers, ondanks zijn omvang van slechts 1,7 MB, erg compleet is. Naast de waarschuwingen voor flitspalen zie je ook alle files en wegwerkzaamheden. Zie je zelf een flitser? Dan kun je deze ook zeer eenvoudig melden.

De grote knoppen maken de app erg eenvoudig te bedienen en de app herkent de flitspalen zeer goed. De applicatie is beschikbaar op Android, iOS en Windows Phone 8.


Voordelen: Snelle, eenvoudige app. Grote community. Slechts 1,7 MB groot.

Nadelen: Reclamebanner. Files inladen wilde ooit haperen. Melding op scherm mocht duidelijker
Flitsmeister
Ongetwijfeld de bekendste flitsapp is Flitsmeister. Logisch want er zijn inmiddels ruim 400.000 actieve gebruikers en dat zorgt voor een zeer goed gevulde database waardoor je zelden een flitser mist. Bovendien houdt Flitsmeister er een intensief update-beleid op na zodat de app continu verbeterd wordt. Een ander sterk punt is dat iedereen zijn/haar steentje bij kan dragen. Want de app is beschikbaar op Android, iOS, BlackBerry OS en Windows Phone 8.
Een sterk punt van Flitsmeister is de mogelijkheid om een weergave te selecteren via Google Maps. Zo heb je altijd een duidelijk en simpel overzicht van flitspalen in de buurt tijdens het rijden. Verder geef je eenvoudig je favoriete wegen op zodat je direct bij vertrek ziet of je op je hoeden moet zijn. Ten slotte is het melden van een flitser prima te doen. Wel natuurlijk eerst even je auto stilzetten langs de kant.
Voordelen: Enorme community. Favoriete wegen opslaan. Uitstekende Google view. Veel updates. Duidelijke meldingen.
Nadelen: Geen melding werkzaamheden. Zelf melden flitsers kon eenvoudiger.
Conclusie
Alle drie de apps werken goed maar er tekent zich toch duidelijk een winnaar af, namelijk Flitsmeister. De meldingen zijn zeer accuraat en worden constant up-to-date gehouden door de vele gebruikers. Ook is de overzichtelijkheid van de app uitstekend en de zeer goede Google view is erg prettig.
Flitsers icoonFlitsers eindigt voor ons op nummer 2 dankzij een zeer kleine app met een heldere structuur en prima meldingen, ook van wegwerkzaamheden. Met 160.000 gebruikers is de database van flitsers natuurlijk minder nauwkeurig dan die van Flitsmeister en ontbreekt de Google View.
CamSam icoonCamSam is een uitstekende app, daar ligt het niet aan. Maar van de 5 miljoen gebruikers, is slechts een klein deel actief in Nederland. Vandaar de derde plaats. Ga je echter naar het buitenland, dan is deze app een uitkomst! Lees voor vertrek dan wel even het volgende artikel van ANWB over radardetectie en natuurlijk ons artikel om je mobiele kosten te minimaliseren in het buitenland.
Met dank aan Typhone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in