[adv.] Leesinspiratie voor onze jonge koning

Binnenkort vieren we onze allereerste Koningsdag. Zoals we gewend zijn vinden er door heel het land allerlei festiviteiten plaats. Zo zijn er vlooienmarkten en geniet iedereen van een dag die helemaal in het teken staat van oranje. Hoewel deze festiviteiten een leuk onderdeel zijn, bestaat voor Willem-Alexander het koningschap uit veel meer dan deze dag. Nu hij zijn nieuwe functie bekleed, zijn de ogen continu op hem gericht en heeft hij meer invloed dan ooit tevoren. Om de jonge koning een handje te helpen, heeft Kobo, die één van ’s werelds grootste eBookstores bezit, een lijst van boeken samengesteld waarin de levens en kenmerken van grote leiders worden besproken. De boeken leren de jonge koning hoe andere inspirerende leiders hun rol hebben vervuld en bieden nuttig advies. Daarnaast zijn deze boeken voor ons ook heel interessant om te lezen!

Willem-Alexander kan veel leren van zijn moeder die maar liefst 33 jaar lang Koningin van Nederland was. Hoewel ze hem als moeder op allerlei vlakken dingen heeft geleerd, wordt veel van wat hij gehoord en gezien heeft toen zijn moeder aan het roer stond nu echt werkelijkheid voor hem. Dit boek laat zien hoe Beatrix haar publieke rol met haar privéleven combineerde, waarbij zij altijd haar best deed om familie en vrienden buiten het publieke oog te houden. Willem-Alexander en Maxima hebben al laten zien dat zij hun dochters ook zoveel mogelijk buiten de media willen laten opgroeien. Als Willem-Alexander ooit vragen heeft over hoe hij dit het beste kan aanpakken, hoeft hij alleen maar dit prachtige boek te lezen. Hoewel, voor hem is de telefoon pakken en zijn moeder bellen natuurlijk ook een optie.
Ook al leidt Willem-Alexander een heel ander leven dan Nelson Mandela, toch zijn er veel aspecten die de koning kan leren van deze grote leider. Dit boek laat zien hoe je soms persoonlijke belangen opzij moet schuiven om het grotere goed te dienen. Een koning bevindt zich in de perfecte rol om te zorgen voor vrede, overeenstemming en het vormen van een eenheid. Dit boek leert Willem-Alexander om vanuit verschillende perspectieven naar een situatie te kijken en biedt richtlijnen voor het onderhandelen tussen verschillende partijen om zo tot het beste besluit voor het hele land te komen. Het boek laat verder zien wat wij kunnen leren van Mandela en hoe hij het leven van veel mensen heeft veranderd. 
Dit boek geeft een kijkje in het leven van Obama en zijn besluit om zich kandidaat te stellen voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Gedurende deze tijd kan de impact van zijn openbare toespraken en manieren van communiceren niet worden onderschat. Als koning staat Willem-Alexander continu in de belangstelling. Het is daarom belangrijk dat hij nadenkt over hoe hij met het publiek communiceert. Het is voor hem slim om te leren van leiders die goed communiceren in allerlei omstandigheden. Voor ons geeft het boek een blik in een wereld van hard werken en mogelijkheiden, waarbij de resultaten vaak beter uitpakken dan je zelf verwacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in