Apple investeert meer in R&D voor nieuwe producten

Apple heeft in het eerste kwartaal van dit jaar $1,42 miljard dollar geïnvesteerd in Research & Development (onderzoek en ontwikkeling). Dat is meer dan in 2013. De investering is vooral bedoeld voor het ontwikkelen van nieuwe producten. Deze ontdekking werd gedaan op basis van gegevens uit financiële documenten, aldus AppleInsider. De groei bedraagt $303 miljoen dollar volgens de documenten. 

Het Amerikaanse bedrijf bezit momenteel $150 miljard dollar ‘cash’ en krijgt regelmatig kritiek te verduren, omdat ze het niet zouden gebruiken voor het overnemen van grotere bedrijven. Nu nemen ze alleen kleine bedrijfjes over. De grote hoeveelheid contanten zou voor Apple de reden zijn voor de grotere investering in R&D. In de eerste helft van het gebroken boekjaar 2014 heeft Apple al $2,75 miljard dollar uitgegeven hieraan, wat vorig jaar nog $2,13 miljard dollar was.
Bij de aankondiging van de vorige kwartaalresultaten wees CEO Tim Cook er al op dat er nieuwe producten verwacht kunnen worden dit jaar. Om welke producten het gaat is helaas nog onbekend, maar als we de geruchten mogen geloven zal Apple een smartwatch gaan uitbrengen, een nieuwe Apple TV en een grotere iPhone. Voorlopig is het echter nog gissen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in