Apple pronkt met nieuw datacenter in promovideo

Apple heeft vanavond een nieuw filmpje online gezet waarin uitgelegd wordt hoe het bedrijf zich inzet voor een groenere wereld dankzij milieuvriendelijkere initiatieven. Zo maakt men 100% gebruik van duurzame energie bij de productie en er is een nieuw datacenter in Nevada, eveneens 100% duurzaam. Zelfs Apple’s kantoren en andere datacenters werken voor 94% met duurzame energie. Het Amerikaanse technologieconcern houdt het hier echter niet bij: ze blijven doorgaan met het verbeteren van de milieuvriendelijkheid.

De webpagina over de verantwoordelijkheid voor het milieu (Engels) is nu ook aangepast. Op deze pagina staat precies uitgelegd hoe Apple te werk gaat bij het produceren van producten en in welke mate ze bijdragen aan een beter milieu. Zo maakt het bedrijf gebruik van gerecycled materiaal, verpakkingen bevatten zo min mogelijk materiaal en verschillende fabrieken en datacenters gebruiken daarnaast zonneënergie. Tevens gebruikt Apple windenergie en watermassa op enkele andere locaties.
Apple’s Vice President voor milieu-initatieven, Lisa Jackson, sprak onlangs nog met Wired en liet hen het datacenter in Nevada zien. Jackson houdt de voortgang overal in de gaten en laat men zien dat 100% duurzame energie daadwerkelijk haalbaar is. Zij streeft ernaar andere bedrijven op dezelfde golflengte te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in