BT en Dolby zorgen voor conference calls die klinken als persoonlijke meetings

BT en Dolby Laboratories kondigen vandaag updates aan van BT® MeetMe with Dolby® Voice™, de audioconferencingdienst die conference calls laat klinken en voelen als persoonlijke gesprekken. BT MeetMe met Dolby Voice combineert Dolby’s bijna 50 jaar ervaring in signaalverwerking en psychoakoestiek met de hoge kwaliteit communicatieoplossingen van BT, om de manier waarop mensen met elkaar communiceren te verbeteren, zakelijke productiviteit te verhogen en om kosten van conference calls te verlagen.

De bedrijven kondigen vandaag twee oplossingen aan:

  • De nieuwe Dolby Voice Conference Phone, een innovatief apparaat dat meetings aanzienlijk verbetert, zorgt voor geweldige geluidskwaliteit en dicht de kloof tussen deelnemers in dezelfde kamer en daarbuiten, zodat alle deelnemers gelijkwaardig aan het gesprek kunnen deelnemen. De telefoon is later dit jaar verkrijgbaar.
  • De BT MeetMe with Dolby Voice mobile app, die overal toegang geeft tot de dienst. Vanaf begin april kunnen gebruikers de mobiele app uitproberen.

Andrew Border, vice president Dolby Communications Division, zegt: “De Dolby Voice Conference Phone geeft deelnemers een compleet beeld van wat zich gedurende een conference call afspeelt. Iedereen weet wie er aan het woord is en begrijpt wat er wordt gezegd.”
BT biedt de BT MeetMe with Dolby Voice mobile app aan voor zowel iPhone als Android. De app is een simpele en kosteneffectieve manier voor bedrijven om medewerkers op afstand met elkaar te verbinden. De app zorgt dat het heel gemakkelijk is om een meeting bij te wonen: deelnemers hoeven alleen de app te openen. Het opzoeken van telefoonnummers of inleveren op gebruiksgemak om toegang te krijgen vanaf een mobiele telefoon is niet meer nodig.
Howard Dickel, CEO van BT Conferencing, zegt: “De BT MeetMe met Dolby Voice mobile app versterkt ons aanbod van audioconferencingoplossingen. BT MeetMe met Dolby Voice biedt in onze ogen de beste mobiele ervaring en maakt het kosteneffectiever voor organisaties om mobiele medewerkers te ondersteunen. Later dit jaar lanceren we de BT MeetMe Dolby Voice Conference Phone, wat ons productaanbod compleet maakt. Hiermee bieden we onze klanten altijd en overal de beste audioconferencingervaring.”
    
Dolby heeft een reeks experimenten uitgevoerd om inzicht te krijgen in de verschillen tussen persoonlijke meetings en conference calls. Zo vergeleek Dolby hoe medewerkers taken waarvoor veel overleg nodig was, uitvoerden in zowel een persoonlijke meeting als in een conference call. Uit het onderzoek kwam naar voren dat persoonlijke meetings het meest effectief zijn. Een vergelijking van verschillende conference calls liet zien dat medewerkers die het Dolby Voice spatial-audio systeem gebruikten bijna 60 procent efficiënter zijn dan medewerkers die een conventioneel conferencingsysteem gebruiken. 
           
Veel bedrijven hebben gekozen voor BT MeetMe met Dolby Voice vanwege het willen verbeteren van productiviteit en samenwerking. De eerste resultaten tonen aan dat klanten een substantiële hoeveelheid geld besparen wanneer zij BT MeetMe met Dolby Voice gebruiken. Dolby Voice verlaagt namelijk netwerktransport- en verbindingskosten, waardoor deelnemers toegang hebben tot meetings vanaf ieder IP-netwerk, in plaats van dure inbelnummers te moeten gebruiken. Dolby Voice zorgt ervoor dat bedrijven niet langer hoeven te kiezen tussen kwaliteit, gemak en kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in